Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky dopravní nehody

BOJANOVICE - Policisté pátrají po svědcích dopravní nehody a zejména pak po řidiči, který byl předjížděn. Při nehodě došlo ke zranění tří osob. 

K dopravní nehodě došlo dne 20. května 2023 krátce po 21 hodině na silnici II. třídy číslo 169 v katastru obce Bojanovice. Devatenáctiletá řidička osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia jela ve směru od obce Bojanovice na obec Rábí. Na přímém úseku předjížděla dosud neustanovený osobní automobil jedoucí před ní v době, kdy v opačném směru jízdy jelo vozidlo tovární značky taktéž Škoda Octavia, které řídil devětadvacetiletý muž. Ten na vzniklou situaci reagoval stržením vozidla vpravo, vjel s vozidlem do silničního příkopu, aby zabránil střetu vozidel a při tom poškodil spodní část a pravý bok vozidla. Řidička vozidla Škoda Octavia pokračovala v předjížděcím manévru, ale při zařazování před neustanovené vozidlo, dostala smyk, který nezvládla, vjela do pravého silničního příkopu, kde narazila s autem do dvou stromů při vozovce a sloupku nivelačního bodu. Při dopravní nehodě došlo ke třem zraněním, dotyčné řidičky a dvou spolujedoucích z druhého havarovaného vozidla Škoda Octavia. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Na automobilech byla celková škoda předběžně vyčíslena na částku 100 tisíc korun, na sloupku státní nivelace pak na částku 2 tisíce korun a na dřevinách při komunikaci 8 tisíc korun. Přesný průběh dopravní nehody a další okolnosti jsou předmětem dalšího šetření policistů z dopravního inspektorátu Klatovy.

Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě nebo ke zjištění totožnosti řidiče, který byl předjížděn, se mohou přihlásit osobně na dopravním inspektorátu v Klatovech, nebo zatelefonovat na číslo 974 334 251 nebo 974 334 261, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
25. května 2023

vytisknout  e-mailem