Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky

Dvě dopravní nehody na Tachovsku 

     Dopravní policisté hledají svědky dvou nehod, ke kterým došlo počátkem března tohoto roku na Tachovsku.
     Jedna z uvedených nehod se stala hned 1. března kolem 8:00 hod. na silnici I. třídy číslo 21 u obce Bezděkov. Po komunikaci jel ve směru na Janov 38letý řidič s osobním vozidlem Škoda Felicia. Dle vlastního tvrzení měl být řidič při projíždění pravotočivé zatáčky ohrožen protijedoucím osobním vozidlem Ford Fiesta, které mělo vyjet do jeho jízdního pruhu. Řidič Škody Felicie reagoval tak, že strhl řízení vozidla vlevo, čímž svůj vůz uvedl do smyku a vyjel do pravého silničního příkopu. Odtud byl zpět odmrštěn na komunikaci, kde zůstal stát napříč jízdního pruhu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění, vzniklá škoda byla předběžně odhadnuta na celkových 33 000 korun. Požití alkoholu u řidiče vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou. Ke střetu s protijedoucím vozidlem Ford Fiesta, které mělo být červené barvy, nedošlo.
     Druhá nehoda se stala mezi 2. a 3. březnem letošního roku na komunikaci poblíž obce Nová Hospoda. Z ohledání místa dopravní nehody je zřejmé, že z dálničního přivaděče (ve směru jízdy od hranic se SRN) vyjížděl dosud neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem, který odbočil vlevo a pokračoval směrem ke kruhovému objezdu ve směru na Bezděkov. Přitom však poškodil celkem 60 metrů kovového svodidla, které se nachází po pravé straně komunikace. V tomto případě je velmi pravděpodobné, že při nehodě došlo k poškození přední části vozidla. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 60 000 korun.
     Tachovští dopravní policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným dopravním nehodám, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, územní odbor Tachov – dopravní inspektorát, tel: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na telefon 974 321 082 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
9. 3. 2012

vytisknout  e-mailem