Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté hledají svědky

DĚČÍNSKO - Řidič ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu; Nechtěl do vězení... 

Ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu

     Žádáme veřejnost o pomoc při prošetřování případu, ve kterém se jedná o podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dne 9. dubna 2020 kolem 19:25 hodin zastavili policisté na základě telefonického oznámení na silnici I/13 u Markvartic vozidlo VW Transporter modré barvy, jehož řidič měl svou riskantní jízdou ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu. Řidič, který vykazoval známky požití alkoholu, odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření.

     Podle dosud získaných informací měl jet řidič dodávky mezi 9. 4. 2020 mezi 17:00 a 19:25 hodin z Duchcova na Teplicku po dosud neustanovené trase do Děčína, kde v ul. Kamenická najel na ostrůvek, následkem čehož došlo na jeho vozidle k proražení pneumatiky. Dále měl pokračovat v riskantní jízdě ve směru na Českou Kamenici, kde ho u Markvartic zastavila policejní hlídka.

     V zájmu řádného objasnění všech okolností případu žádáme svědky, kteří se v inkriminované době pohybovali, nebo projížděli v místech, kterými řidič dodávky jel, případně je řidič modré dodávky svou jízdou ohrozil, aby kontaktovali policisty z obvodního oddělení Česká Kamenice osobně na adrese Dukelských Hrdinů 802, nebo na tel. č. 601 369 456. Přivítáme také kamerové záznamy z vozidel, které by policistům mohly přispět k objasnění všech okolností souvisejících s případem.

Nechtěl do vězení

     Policisté z obvodního oddělení ve Varnsdorfu chytili 23letého muže, který se vyhýbal vězení. Soud mu proměnil původní trest obecně prospěšných prací uložený za krádež a porušování domovní svobody v nepodmíněný trest odnětí svobody, protože práce nevykonal. Přestože si odsouzený převzal výzvu k nástupu do věznice, bez závažného důvodu tak neučinil, a proto byl vydán příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Včera odpoledne byl omezen na osobní svobodě a po provedení všech nezbytných úkonů eskortován do věznice. Tím, že se vyhýbal trestu, se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pobyt ve vězení, kam ho soudce poslal na necelých pět měsíců, se mu tak může prodloužit až o další dva roky.

Vykradené auto

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v katastru obce Jílové vloupal do zaparkovaného auta. Včera odpoledne vnikl do auta, ze kterého odcizil finanční hotovost, celková škoda byla vyčíslena na necelých tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

28. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem