Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté hledají spolupachatele

Lstí si přišli na milióny. Hlavního pachatele známe, ale hledáme jeho souputníka. Pomůžete? 

V polovině ledna si osmadvacetiletý muž doslova vytelefonoval poskytnutí úvěru ve výši několika miliónů korun.

Na tom by nebylo nic až tak divného, pokud by při sjednávání úvěru nezneužil jméno úplně někoho jiného, jehož nemovitost navíc nabídl do zástavy.

Úvěrová společnost díky těmto úskokům osmadvacetiletému muži nakonec úvěr schválila a poskytla.

Podvodníkovi bylo ale jasné, že pokud by si přišel vyzvednout peníze osobně, mohlo by se vše takzvaně provalit. Do telefonu se totiž vydával za čtyřicetiletého muže, čemuž ale jeho současný mladistvý vzhled určitě neodpovídá.

Proto si sehnal důvěryhodněji vypadajícího „parťáka“, který pro peníze, s největší pravděpodobností za odpovídající odměnu, došel.

Jelikož ale zadržený osmadvacetiletý muž s policisty nespolupracuje a odmítá vypovídat, nepodařilo se zmiňovaného spolupachatele prozatím vypátrat a zadržet.

Proto se kriminalisté třetího oddělení hospodářské kriminality prvního policejního obvodu nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Prosí každého, kdo poznává muže na záběrech bezpečnostních kamer a zná jeho identitu, potažmo místo pobytu, aby kriminalistům tyto informace předal prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Jen pro upřesnění. Hledaný je na záběrech oblečen do světlehnědé bundy do pasu, tmavých kalhot a na nohou má světlehnědé, nebo světlešedé sportovní boty s bíle lemovanou podrážkou.

por. Mgr. Tomáš Hulan 4. 2. 2016

vytisknout  e-mailem