Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté hledají řidiče od nehod

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jeden z hledaných řidičů srazil starší ženu na přechodu a ujel.  

 

Uherskohradišťští dopravní policisté žádají všímavé občany o spolupráci na vyšetřování tří dopravních nehod, u nichž nejsou známí řidiči, kteří se na nehodách podíleli. Policisté vyzývají kohokoliv, kdo by měl k následujícím třem nehodám jakékoliv informace, které by mohly přispět k jejich řádnému vyšetření, aby se přihlásili buď přímo na dopravní policii, nebo na lince 158. Stejně tak policisté vyzývají řidiče, kteří byli do těchto nehod zainteresováni, aby se sami policistům přihlásili.

Ve čtvrtek 13. září ve dvě hodiny odpoledne došlo v Bojkovicích v ulici Mánesova u obchodního domu k nehodě. K přechodu pro chodce přijíždělo nezjištěné auto, jehož řidič musel vidět, že zleva doprava před ním jde po přechodu starší žena. Třiasedmdesátiletá žena rozhodně na přechod nevběhla a řidiči jí přesto nedal přednost a srazil ji. Místo toho, aby zastavil, tak ujel. Do nemocnice převezl k ošetření sraženou ženu její syn.

Další řidič ujel od nehody v sobotu 15. září před druhou hodinou odpoledne v Kudlovicích. U prodejny potravin stál osmadvacetiletý muž se psem. Řidič osobního auta jel rychle a zřejmě se lekl muže se psem a začal prudce brzdit. Najel přitom k pravé krajnici, právě do míst, kde stál muž se psem. Muž uskočil, ale do psa auto narazilo. Policejní belgický ovčák, který byl se svým psovodem ve volnu na vycházce, utrpěl zranění, s nímž musel být ošetřen u veterináře. Po střetu řidič nezastavil, ale naopak přidal a ujel.

Až před několika dny dostali dopravní policisté informaci o tom, že 24. července došlo k nehodě, při níž nakonec byla zraněna cyklistka. Toho letního dne v deset hodin dopoledne jela sedmdesátiletá žena na kole po chodníku v ulici Šafaříkově v Uherském Hradišti. Z parkoviště vycouvávalo auto, které do cyklistky srazilo. Řidič zastavil a šel se podívat, jestli žena není nějak zraněná. Ta mu odvětila, že jí nic není a oba se rozešli z místa nehody s tím, že se v podstatě nic nestalo. Ovšem sražená cyklistka musela ještě toho dne na ošetření do nemocnice. Řidičem pravděpodobně škodovky tmavé barvy s koncovým číslem registrační značky 8510 by měl být asi třicetiletý muž střední postavy s upravovaným rozštěpem horního rtu. Při střetu, při němž lze předpokládat, že může dojít ke zranění, je nutné přivolat policisty. Pokud to účastníci neudělají, měli by si alespoň předat osobní údaje a ideálně také sepsat záznam o dopravní nehodě.

 

21. září 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem