Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli zloděje, který ženě z auta odcizil bundu i peněženkou

MĚLNICKO - Nyní mu hrozí vězení za krádež 

Policisté z Obvodního oddělení Neratovice zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže proti dvaačtyřicetiletému muži.

Ten měl využít 5. listopadu 2021 chvíle nepozornosti poškozené ženy, která odešla od svého osbního vozidla značky Volkswagen Golf, aniž by ho řádně uzamkla. Muž příležitosti využil a do vozidla vnikl a odcizil z něj dámskou zimní bundu společně s peněženkou, osobními doklady, svazkem klíčů a menší finanční hotovostí.

Tohoto jednání se však měl dopustit muž i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobný čin odsouzen. Nyní mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až 3letý trest odnětí svobody.

Policisté varují před odkládáním a ponecháváním věcí ve vozidle. Především kabelky, tašky, bundy, volně položená peněženka apod. jsou velkým lákadlem pro zloděje. Proto tam osobní věci a výše zmíněné věci nikdy viditelně nenechávejte.

Ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (zavazadla ve vozidle nenechávejte kolemjdoucím na očích). Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když od vozu odcházíte na malou chvíli). Věnujte pozornost svému okolí při vykládání nebo nakládání zakoupeného zboží. Zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla, při odchodu od vozidla zkontrolujte uzavření oken, dveří, střešního okénka a vždy vozidlo uzamkněte.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
9. prosince 2021
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem