Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli tříčlennou skupinku zlodějů

KLADENSKO - Zloději dostali asi chuť na whisky, ale i parfémy byly velkým lákadlem. 

Policisté z obvodního oddělení Kladno dne 31. ledna 2019 sdělili třem pachatelům podezření z trestného činu krádeže. Všichni tři podezřelí se již v minulosti dopustili majetkové trestné činnosti. Především třiadvacetiletý muž ze Slánska má bohatou trestnou minulost.

Na linku 158 dne 27. ledna 2019 bylo oznámeno, že v obchodním domě ve Štechově ulici v Kladně pracovník ostrahy zaznamenal na kamerovém systému muže, který z regálu odcizil deset lahví alkoholu whisky v hodnotě 279,90Kč za kus. Podezřelý pachatel poté prošel bez zaplacení pokladními zónami. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je třiadvacetiletý muž ze Slánska, který odcizením těchto deseti lahví alkoholu způsobil obchodnímu řetězci škodu ve výši 2 799,-Kč. Dále při policejním šetření bylo zjištěno, že při krádeži alkoholu podezřelému pachateli pomáhala třiadvacetiletá žena ze Slaného a za pomoci dětského kočárku vyvezli zboží ven z prodejny a další ukryly v dámské kabelce. Nápomocná při této akci byla i sedmadvacetiletá žena z Kladenska.

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy na základě dalších poznatků a záznamů prokázali, že tato tříčlenná skupinka podezřelých osob dne 12. ledna 2019 kolem patnácté hodiny navštívila obchodní dům v Arménské ulici v Kladně Kročehlavy. Zde v prodejně s drogistickým zbožím tato trojice odcizila během deseti minut zboží v celkové hodnotě 14  179,-Kč. Jednalo se převážně o parfémy, elektrické kartáčky, žiletky, zubní pasty,  šampony a další zboží. Na kamerách bylo zaznamenáno, jak si obě ženy tyto věci z regálu ukládají pod bundu a do kabelky. Poté prošly prostorem pokladní zóny, aniž by drogistické zboží uhradily. Podezřelý muž je po celou dobu kryl a monitoroval zaměstnance a  okolí, aby nedošlo k odhalení jejich krádeže. 

Policejním šetřením bylo zjištěno, že tato trojice se dopouštěla trestné majetkové činnosti nejen na území okresu Kladno, ale i v okrese Mělník. Dne 20. ledna  letošního roku v obchodním domě v Neratovnicích odcizili drogistické zboží  v hodnotě  2 204,-Kč.

Všechny tři podezřelé osoby jsou v současné době vyšetřovány na svobodě za trestný čin krádeže. 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

4. února  2019

vytisknout  e-mailem