Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dopadli podvodnici

ČESKÁ LÍPA - Nabízela zboží přes internet. 

     Přes internetový server nabízela k prodeji grafické karty a některé počítačové komponenty  31 letá žena z Mostu. Jedním z jejích zákazníků se stal i 39 letý muž z Českolipska, kterému slíbila poslat grafickou kartu za částku 6 499 korun. Zásilka skutečně prostřednictvím České pošty došla a klient za ní zaplatil na přepážce příslušnou sumu. Když však  balík doma  rozbalil, zjistil, že obsahuje jen kancelářské papíry. Jindy si podvodnice nechala od jiného zákazníka z Frýdecko - Místecka poslat na svůj účet částku  5 500 korun  jako platbu za inzerovanou grafickou kartu, přičemž zcela úmyslně uvedla chybnou adresu na zásilce, která proto nemohla být adresátovi doručena. Největší překvapení ale čekalo na 30 letého zákazníka z Příbramska, který si u podvodnice objednal základní desku k počítači s grafickou kartou. Na pobočce pošty za zásilku vyplatil částku 8 tisíc korun a když balík poté rozbalil, našel v něm jen dámský časopis z května roku 2008, starou kuchařku a atlas světa z roku 1971.  Četba je to možná zajímavá, ale zákazníka vůbec neuspokojila a na odesílatelku podal trestní oznámení. Policisté již ženu obvinili  z trestného činu podvodu, za který se může dostat až na dva roky do vězení.

 

Syn zanedbává školu

     Celkem 121 neomluvených hodin nasbíral nezletilý žák jedné základní školy na Českolipsku. Policisté si  v této souvislosti posvítili na jeho rodiče, kteří svým liknavým přístupem syna v záškoláctví podporovali. Výchovná komise jim nabídla pomoc, kterou nikdy nevyužili. Vzhledem k dlouhodobě neřešeným problémům mezi rodinou a školou  se tak o případ začali zajímat policisté, kteří již  41 letou matku i jejího o rok mladšího manžela obvinili z trestného činu ohrožování výchovy mládeže. Nyní jim hrozí až dva roky odnětí svobody.

 

Zloděje zajímaly kabely

      Do rozestavěného rodinného domu v obci Svobodná Ves poblíž Skalice u České Lípy  se vloupal  zloděj, který zde způsobil škodu za 20 tisíc korun. Neznámý tu vytrhal ze zdi zhruba 40 metrů měděných kabelů, jejichž hodnota činí 5 tisíc korun. Krádeží kabelů pak způsobil na domu  škodu za dalších 15 tisíc korun. Po  totožnosti pachatele nyní pátrají novoborští policisté, kteří  při vyšetřování případu  zaměří  svou pozornost i na výkupny barených kovů. 

vytisknout  e-mailem