Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté dopadli podezřelého krátce po oznámení

LOUNSKO - Pod vlivem alkoholu posprejoval různé objekty; Opilý si zajel pro občerstvení. 

Na konci června po sedmé ráno přijali žatečtí policisté oznámení o posprejování různých objektů zejména v ulici Osvoboditelů v Žatci. Policisté vyrazili na místo, kde zjistili, že neznámý vandal černou barvou nastříkal různé nápisy a obrazce na autobus, autobusovou zastávku, odpadkový koš, dopravní značky, na zděná oplocení různých objektů a na omítku budovy. Způsobil tím několikatisícové škody různým firmám i občanům.

Policisté se pustili do šetření s cílem zjistit, kdo popsané objekty poničil. Ještě v ten samý den měli jasno. I díky stopám zajištěným na místě se jim podařilo zjistit podezřelého, který po zřejmě náročné noci ještě dospával a podle dechové zkoušky měl v sobě alkohol. Pod tíhou důkazů se posléze k posprejování popsaných míst přiznal.

Osmadvacetiletému muži policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Soud ho může v případě uznání viny potrestat odnětím svobody až na jeden rok.

Opilý si zajel pro občerstvení

Pětačtyřicetiletému muži z Loun sdělili tento týden policisté podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V noci z úterý na středu totiž dotyčného kontrolovala lounská policejní hlídka při řízení vozidla. Muž při kontrole nepředložil řidičský průkaz a navíc nadýchal hodnoty kolem 1,8 promile alkoholu. Podle svých slov za volant v noci usedl proto, že si chtěl po probuzení dojet na benzínku pro cigarety a něco k jídlu. Přestože před usnutím vypil láhev šampusu, opilý se prý necítil.

 Kromě toho, že muž řídil pod vlivem alkoholu,  policisté ještě zjistili, že má rozhodnutím příslušného úřadu pozastaveno řidičské oprávnění. Bude se tedy zpovídat ze spáchání dvou trestných činů.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 30. července 2021

vytisknout  e-mailem