Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli pachatele vloupání do chat

JIHLAVSKO: Zajistili i část odcizených věcí 

Třešťským policistům se podařilo dopadnout pachatele, který se vloupal do tří rekreačních chat. Zajistili i část odcizených věcí, které budou předány zpět jejich majiteli. Policisté zadrželi třiadvacetiletého muže, kterému následně sdělili podezření ze spáchání dvou trestných činů.
 
V pátek 14. prosince přijali policisté před druhou hodinou v noci na tísňové lince oznámení o pohybu podezřelé osoby v chatové oblasti v katastru obce Dvorce. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policisté od oznamovatele zjistili, že k chatě přišel pachatel, který se snažil dostat dovnitř, to vzbudilo majitele, který v objektu rozsvítil a poté viděl, jak pachatel utíká pryč. Policisté po něm začali okamžitě ve spolupráci s policejním psovodem v lokalitě pátrat. Dále zjistili, že pachatel páčil u chaty vstupní dveře a poškodil zábradlí. Při kontrole chatové oblasti pak policisté zjistili vloupání ještě do další chaty, u které pachatel vypáčil dveře a v objektu odcizil různé nářadí v hodnotě téměř tři tisíce korun.
Po čtvrté hodině ráno třešťští policisté vypátrali podezřelého muže v obci Kostelec. Měl u sebe batoh s odcizenými věcmi. Policisté muže zadrželi a převezli ho na obvodní oddělení. Odcizené věci zajistili a po provedení nezbytných úkonů budou předány zpět jejich majiteli.
Při prověřování případu policisté dále zjistili, že se jedná o pachatele, který se vloupal do rekreační chaty také v druhé polovině listopadu, tentokrát na Jihlavsku. V noci ze středy 22. listopadu na čtvrtek vnikl oknem do chaty u Brádelského rybníka, v katastru obce Hosov. Objekt prohledal a odcizil nářadí, rybářské pruty a naviják na prut, motorovou pilu a další věci v celkové hodnotě téměř deset tisíc korun.
Policejní inspektor sdělil třiadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
17. prosince 2012
 
 

vytisknout  e-mailem