Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dopadli pachatele po vloupání do prodejny

ŽĎÁRSKO: Trojice ze Vsetínska je obviněna z krádeže 

Policisté dopadli trojici mužů, kteří se 5. ledna vloupali do prodejny v obci Rožná. Všichni tři jsou již obviněni z krádeže, hrozí jim až tři roky vězení.
 
Policisté z Bystřice nad Pernštejnem vyjížděli v neděli 5. ledna večer k případu vloupání do prodejny v obci Rožná. Při jejich příjezdu na místo odjížděla od prodejny dodávka, kterou policisté okamžitě začali pronásledovat. Po dostižení a zastavení vozidla policisté zjistili, že v jeho nákladovém prostoru se nachází velké množství alkoholu, cigaret, uzenin, cukrovinek a drogistického zboží. Osádku vozidla tvořili tři muži, jednoho policisté zadrželi na místě, totožnost dalších dvou zjistili kriminalisté při následném šetření.
 
„Zahájili jsme trestní stíhání všech tří mužů pro přečin krádež spáchaný ve spolupachatelství“, řekl npor. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality ve Žďáru nad Sázavou. Muži jsou obviněni z toho, že se společně vloupali do uvedené prodejny smíšeného zboží v obci Rožná. Pomocí sekyry a kovové tyče, které si přivezli s sebou, vypáčili zadní dveře u nákladové rampy. Prodejnu prohledali a odcizili velké množství zboží v hodnotě nejméně dvacet tisíc korun, které naložili do dodávky. Přitom byli vyrušeni policejní hlídkou a snažili se z místa ujet. „Obvinění jsou muži ze Vsetínska ve věku 22,24 a 31 let. Dva z nich už byli za majetkovou trestnou činnost v minulosti odsouzeni“, dodal npor. Uhlíř. Nyní jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
27. ledna 2014

vytisknout  e-mailem