Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté dopadli pachatele pěti loupežných přepadení

Strakonice - Pachatel má na svědomí loupeže na BČS, v baru a květinářství ve Strakonicích.  

Strakoničtí kriminalisté ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení policie Strakonice dopadli pachatele, který má na svědomí tři loupežná přepadení benzinové čerpací stanice v ulici Katovická ve Strakonicích, loupežné přepadení prodavačky v prodejně květin a obsluhy baru ve Strakonicích. Všechna přepadení měla společného pachatele. Sedmatřicetiletého muže, který se na Strakonicko nedávno přistěhoval. Jeho tíživá finanční situace, finanční krize, dluhy a rodinné problémy ho dovedly až za hranici zákona.
Na případech policisté intenzivně pracovali, krok po kroku shromaždovali poznatky, které vedly k jednomu pachateli. Případy měly společné znaky -  podobný způsob chování při loupeži, použití stejné zbraně a částečně shodný popis násilníka. Protiprávní jednání muže skončilo poslední loupeží ve strakonickém baru. Profesionálním přístupem policistů se podařilo případ objasnit. Poté co muže policisté zadrželi a vyslýchali se podezřelý muž pod tíhou poznatků a svého svědomí  postupně doznal ke všem pěti loupežným přepadením.
V polovině měsíce února, kdy se ke svému protiprávnímu kousku odhodlal poprvé, si odnesl přes 16 000 korun. Tehdy vešel do prodejních prostor BČS v ul. Katovická ve Strakonicích, nejprve si prohlížel vystavené zboží a dokonce komunikoval s obsluhou. Nic nezakoupil a prodejní prostor opustil. Po několika minutách se  vrátil a pod pohrůžkou použití zbraně přinutil obsluhující ženu k  otevření  zásuvky pokladny, do které si sáhl pro bankovky. O několik měsíců později, počátkem měsíce června se na benzínku vrátil se stejným úmyslem a stejným scénářem. Vešel do prodejních prostor, s nožem v ruce přinutil obsluhu k vydání finanční hotovosti. Podruhé si z benzinové čerpací stanice odnesl přes 11 000 korun. Na místo činu se vydal loupit i potřetí,  a to koncem června letošního roku. Loupež proběhla naprosto stejným způsobem. Obsluha však duchapřítomně použila proti útočníkovi obranný  sprej a  pachatel z prodejny utekl tentokrát s nepořízenou.
Na svědomí má i loupež v prodejně květin ve Strakonicích z konce měsíce června. Zde si muž nejprve zmapoval terén a po několika minutách se do prodejny vrátil s úmyslem získat peníze. Prodavačku přinutil pod pohrůžkou k vydání finanční hotovosti.
Poslední loupež, při které byl pachatel odhalen, se odehrála v jednom ze strakonických barů začátekem prázdnin v odpoledních hodinách. Pachatel vstoupil do baru a opět stejným způsobem přinutil  barmanku k otevření zásuvky v barové stěně, odkud  si vzal všechny papírové  bankovky v hodnotě několika tisíc korun.
Pachatel naštěstí nikoho při žádném loupežném přepadení nezranil. Policisté proti muži zahájili trestní stíhání a obvinili ho z trestného činu loupeže.

 

vytisknout  e-mailem