Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dopadli pachatele krádeží

Jeho cílem se staly garáže 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování předali usnesení o zahájení trestního stíhání z pokračujícího přečinu krádež a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody 26letému muži z Plzně.
         Na území města Plzně docházelo ke konci minulého roku ke krádežím věcí z garáží. Policisté, kteří mají tuto majetkovou trestnou činnost na starost, zjišťovali informace ke každému případu a také to, zda spolu souvisí. Po prošetření pojali podezření, že několik případů má na svědomí právě mladý Plzeňan a získané indicie je nakonec k němu opravdu dovedly.
         Plzeňan na konci listopadu 2011 vnikl na pozemek rodinného domu v Erbenově ulici a z garáže odcizil dvě horská kola a různé nářadí jako kotoučovou pilu, příklepovou vrtačku nebo frézy. Majitel vyčíslil škodu na více než 15 tisíc korun. Pátý prosincový den se mladík vydal do Sukovy ulice v Plzni, kde si vyhlédl další garáž. Vlastník tehdy nahlásil ztrátu nářadí, subwoofru a 12 značkových parfémů, celkem za 11 tisíc korun. Ihned druhý den vytlačil sklepní okno u domu v Čermákově ulici v Plzni a odnesl odtud zahradnické nůžky a alkohol v celkové hodnotě za více než 4 tisíce korun. Osmý prosincový den vnikl v té samé ulici do jiné garáže a odcizil nářadí za více než 9 tisíc korun. Zřejmě potřeboval více peněz, a tak ve svém jednání pokračoval v polovině prosince, kdy v Kralovické ulici zničil zámek u kovové bedny na noviny u prodejního stánku a odcizil noviny a tiskopisy za více než 2 tisíce korun. Zanedlouho po činu rozbil v Gerské ulici v Plzni výlohu prodejny s domácími potřebami a odnesl si z ní tři značkové teflonové hrnce. O jízdní kolo přišel v prosinci i majitel garáže v plzeňské Žižkově ulici, kde navíc ještě poškodil lak u zaparkovaného automobilu. Vlastník vyčíslil škodu na více než 74 tisíc korun. Poslední čin provedl v noci z 30. na 31. prosince 2011. V Hruškově ulici nezjištěným způsobem vnikl do garáže a za zaparkovaného vozidla Škoda Octavia odcizil autorádio a autolékárničku.  Celkově svým jednáním způsobil škodu téměř 100 tisíc korun.
 
por. Ing. Martina Korandová
29. února 2012

vytisknout  e-mailem