Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté dopadli lupiče během chvíle

Jeden z dvojice mladíků poškozeného zbil a oloupil ho o mobilní telefon. Netrvalo dlouho a policisté je vypátrali a zadrželi.  

Dnes krátce po půlnoci přijal operátor tísňové linky oznámení od řidiče taxi služby o pouličním loupežném přepadení muže na křižovatce ulic Nad Kavalírkou a Nad Turbovou v Praze 5. Poškozený pak na místě policistům uvedl, že se jednalo o dva mladíky, kteří ho nejprve požádali o cigaretu. Když jim nevyhověl, jeden z mladíků se na něj zezadu rozeběhl a udeřil ho pěstí do hlavy. Poté následovala smršť několika dalších úderů do celého těla a nakonec poškozeného srazil k zemi. V té chvíli agresor ležícímu muži z bundy vytáhl peněženku a mobilní telefon. Oba mladíci poté z místa utekli. Když se pak napadený muž vzpamatoval, stopnul si řidiče taxi služby, který vše oznámil policistům.

Ihned po oznámení na místo okamžitě vyrazily nejbližší hlídky, které začaly pátrat po okolí. Netrvalo dlouho a policisté z oddělení hlídkové služby Smíchov si na Plzeňské ulici všimli dvou mladých mužů, kteří odpovídali zběžnému popisu získaného od napadeného muže, a proto se je rozhodli zkontrolovat. U jednoho z nich policisté nalezli odcizený mobilní telefon a peněženku s doklady poškozeného. Že jsou policisté na správné stopě, pak potvrdil i sám napadený.

Policisté proto oba podezřelé (15 a 17) zadrželi a převezli na policejní služebnu. Tam si případ převzali kriminalisté, kteří budou v nejbližších dnech provádět výslechy a další úkony, v rámci kterých budou mimo jiné zjišťovat i míru zavinění obou mladíků.

por. Bc. Iveta Martínková – 3. 2. 2016

vytisknout  e-mailem