Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dopadli chatového zloděje

LIBEREC - Podruhé již vazbě neunikl 

Liberečtí kriminalisté a vyšetřovatelé objasnili v těchto dnech řadu případů vloupání do rekreačních chat v Křížanech – Žibřidicích, které se staly v průběhu posledních tří měsíců.
 
Policistům napomohlo, že pachatel po sobě v chalupách zanechal řadu dílčích stop, které bylo nutné vzájemně porovnat a vyhodnotit. Na konci jejich intenzivní práce je dopadení pachatele, kterým je 18-letý muž z České Lípy. Muž není neznámou osobou ani pro policisty z Liberce, ani pro policisty z České Lípy. Okresním soudem v České Lípě byl dokonce již i za část skutků odsouzen, kdy výkon jeho trestu byl podmínečně odložen na dobu jednoho roku. Muž se ale z trestu nepoučil a dál páchal trestnou činnost, pouze přejel do jiného okresu.

V současné době má muž na svém kontě za oba okresy vloupání do 12 rekreačních chat a chalup, kdy hmotná škoda představuje částku téměř 200 000 Kč na odcizených věcech a dalších více než 30 000 Kč na zařízení chat.

Celý případ je oproti ostatním vloupáním výjimečný tím, že zloděj v chatách, kde nějaký čas strávil a při odchodu odcizil řadu věcí, ještě majitelům přichystal nepříjemné překvapení. Byl totiž schopen při odchodu z chaty pošpinit lůžkoviny vlastními výkaly.

Vzhledem k pokračující trestné činnosti tentokrát muže již vazba neminula. Za své počínání, kdy byl obviněn ze spáchání přečinů ,,krádeže“, ,,poškození cizí věci“ a ,,porušování domovní svobody“, může za mřížemi strávit až tři roky. 

por.Mgr.Ludmila Knopová
30. listopadu 2011
tel. 724 179 464
email: tiskvoa.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem