Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dopadli "anonymy"

Dva muži oznámili bombu ve škole 

Včera v 7:39 hodin ráno přijal policejní operační důstojník telefonát, ve kterém mužský hlas oznamoval, že na jedné škole a přilehlé budově v ulici Politických vězňů v Plzni je uložena bomba. Operační důstojník ihned vyslal na místo policejní hlídky a informoval všechny policisty, že pátráme po muži, který volal. Během několika minut znovu zavolal mužský hlas na tísňovou linku policie 158 a opět oznámil, že v budovách v ulici Politických vězňů je bomba.
         Na místo údajného uložení bomby okamžitě dorazil i policejní psovod se služebním psem Ellmarem a hasiči. Společně všichni evakuovali oba objekty, přibližně 90 lidí a celý prostor prohledali. Žádný nástražný výbušný systém nalezen nebyl. 
         Mezitím policista, který obsluhoval městský kamerový systém, si na základě relace od operačního důstojníka všiml dvou mužů, kteří odcházeli od telefonní budky a mířili k vozidlu. Ihned udal ostatním policistům popis mužů a směr jejich cesty. Pak je spatřil znovu, jak se pohybují v okolí ulic 17. listopadu a Politických vězňů. Díky skvělé spolupráci operačního důstojníka, pracovníka kamer a policistů z Dopravního inspektorátu Městského ředitelství policie Plzeň se podařilo krátce před osmou hodinou, tedy necelých 20 minut po přijetí telefonu, zastavit dva muže, kteří odpovídali popisu. Právě chtěli vstoupit do školní budovy. Policisté zjistili, že se jedná o dva muže ve věku 20 let, jeden je Plzeňan a druhý má nahlášené trvalé bydliště na Klatovsku. Policisté je zadrželi a převezli na obvodní oddělení Plzeň - Bory.
         Borští policisté zjistili, že na tísňovou linku 158 volali z toho důvodu, že měli včera dělat nějaké zkoušky ve škole a měli strach, zda je vykonají.        Ještě včera policisté z obvodního oddělení Plzeň - Bory předali oběma záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy formou spolupachatelství.

por. Ing. Martina Korandová
31. srpna 2011

vytisknout  e-mailem