Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dohlíželi na plynulost silničního provozu

KLADENSKO - Začátkem víkendu proběhla dopravní akce na území Kladenska a Slánska. 

Policisté z kladenského dopravního inspektorátu uspořádali začátkem víkendu dopravně bezpečnostní akci se zaměřením na plynulost a bezpečnost silničního provozu ve snaze snížit nekázeň řidičů a počet dopravních nehod na pozemních komunikacích v okrese Kladno.

Dopravně bezpečnostní akce probíhala od patnácti hodin v pátek 26. února 2016 a pokračovala do jedné hodiny ráno následujícího sobotního dne. V rámci akce policisté kontrolovali dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek řidiči motorových vozidel před a během jízdy, technický stav vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení a provoz motorových vozidel, pátrání po osobách věcech, odcizených motorových vozidel a pachatelích a obecné dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích a jiných právních norem.

Do dopravního opatření bylo nasazeno osm policistů z dopravní služby. V průběhu této akce bylo celkem zkontrolováno 192 vozidel a zjištěno třicet čtyři přestupků. Za tyto přestupky byly uděleny blokové pokuty v hodnotě 14 700,-Kč. Nejčastějšími dopravními přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel, a to v 16 případech. Dále v 5 případech nebyly použity bezpečnostní pásy a ve 4 případech nebyl použit zádržný systém.

Kontrolní činnost byla prováděna na vytipovaných pevných stanovištích, ale také pohyblivými policejními hlídkami v teritoriu Kladenska a Slánska.  Ve Slaném se jednalo například o ulice Smečenská, Pražská, Lacinova, Nosačická a Lázeňská. Dále byl uskutečněn dohled například v obcích Hrdlív, Třebichovice, Knovíz, Brandýsek, Podlešín, Zvoleněves, Cvrčovice, Vrapice, Smečno, Libušín a Vinařice.  V Kladně  se policejní hlídky zaměřily na kontrolu vozidel „Taxi“, a to v centru Kladna, Sítná, Švermov a Dubí, v ulicích J. Kociána a Vítězná.

Dopravně bezpečnostní akce s obdobným zaměřením a kontrolní činností na pozemních komunikacích budou policisté provádět i následujícím měsíci.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

29. února 2016

Odkazy do noveho okna

DBA na Kladensku

Kontrolní činnost ve Slaném 

Detailní náhled

DBA na Kladensku

Kontroly ve Slaném u hřbitova 

Detailní náhled

DBA na Kladensku

Kontrolní akce v Nosačické ulici ve Slan... 

Detailní náhled

DBA na Kladensku

Noční kontrolní činnost 

Detailní náhled

DBA na Kladensku

Kontrolní činnost v Kladno Kročehlavy 

Detailní náhled

DBA na Kladensku

Noční kontroly v Kladně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem