Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dohlíželi na mezinárodní sraz motocyklů.

LIBERECKO - Na 350 účastníků motorkářského srazu z 22 zemí se sešlo u České Lípy. 

Ve dnech 6. až 8. července 2017 se v Libereckém kraji konal 19. Mezinárodní sraz motocyklů značky Honda - Goldwing. Tento sraz již tradičně pořádal Gold Wing Club Czech Republic, člen Evropské Federace GW. 

Zúčastnilo se jej na 200 motorek této značky. Přes 350 účastníků z 22 nejen Evropských zemí, sdělil prezident pořadatelského klubu Gold Wing Club Czech Republic - Vlastimil Švrček. Svým rozsahem se tak tento "sraz" zařadil mezi výjimečné, přesahující běžné motorkářské srazy.

Policie ČR po celou dobu konání srazu vyhlásila bezpečnostní opatření zaměřené zejména na bezpečnost a plynulost silničního provozu a zároveň zvýšený dohled v lokalitě jejího konání, a to zejména z preventivních důvodů, kdy policie dohlížela nad veřejným pořádkem veřejného pořádku í akce z důvodu ochrany osob a majetku. Během těchto tří dní proběhlo 8 výjezdů, během nichž policisté z Odboru služby dopravní policie, Oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a policisté z Dopravního inspektorátu, Územního oboru Liberec na motocyklech prováděli doprovod 
a dohled nad průběhem samotné akce. Nebylo nutné řešit žádné přestupkové jednání ani nedošlo ke spáchání trestného činu ve spojitosti se samotnou akcí. 

Organizátoři poděkovali Policii ČR za pomoc při zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a dalším zúčastněným subjektům za pomoc a podporu.  

Ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák poděkoval všem policistům, kteří se na průběhu bezpečnostního opatřření  podíleli:. „Akce jsem se osobně zúčastnil a musím poděkovat za její zajištění nejen policistům z Územního odboru Česká Lípa, kde se konala její největší část, tak i dopravním policistům Libereckého kraje“.  

10. 7. 2017
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem