Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté dohlížejí na veřejný pořádek

OLOMOUC - Fotbalové utkání SK Sigma Olomouc a FC Baník Ostrava 

V pátek 17. září 2021 proběhne bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním fotbalového utkání Fortuna ligy mezi celky SK Sigma Olomouc a FC Baník Ostrava, které se bude hrát na Andrově stadionu v Olomouci. 

 Bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku bude mít s ohledem na vyhodnocení míry rizika, krajský charakter. Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté služby kriminální, dopravní a cizinecké policie. Policisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje budou posilovat kolegové z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc, jsme rovněž v úzkém kontaktu s fotbalovým klubem a pořadatelskou službou na stadionu.

 Policisté budou před zahájením i po skončení zápasu monitorovat jak příjezd fanoušků do Olomouce, tak jejich pohyb po městě, do opatření jsou zařazeni i policisté z antikonfliktního týmu.

Cílem bezpečnostního opatření je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích nejen ve městě, ale i na příjezdových komunikacích směrem od Ostravy do Olomouce. Apelujeme jak na fanoušky, tak veřejnost, aby všichni důsledně dbali pokynů policistů.

V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit.

por. Bc. Petra Vaňharová
17. září 2021

vytisknout  e-mailem