Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dohlížejí na bezpečnost školáků

KRAJ VYSOČINA: Preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se zapojili do celorepublikového preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne,“ který probíhá tento týden na vytipovaných přechodech pro chodce v blízkosti základních škol.
Jednou ze základních činností Policie České republiky je prevence zacílená na bezpečnost účastníků silničního provozu. Preventivní činnost nesměřuje pouze na řidiče motorových a nemotorových vozidel, ale rovněž i na ostatní účastníky provozu – chodce. 
 
Začátek školního roku je každoročně významným obdobím pro všechny děti, které zahajují povinnou školní docházku, ale i pro ty, které se po prázdninách do školních lavic znovu vracejí.
Cesty do škol však s sebou přinášejí i některá rizika, na které policisté malé, ale i velké školáky upozorňovali v rámci preventivní akce „ Zebra se za Tebe nerozhlédne.“
První školní dny policisté svou přítomností na vytipovaných přechodech pro chodce v rámci celého kraje dohlížejí na bezpečnost školáků.
 
Hned první školní den byl jedním ze zvolených stanovišť přechod pro chodce v obci Kamenice. Zde se policisté zaměřili na malé i velké školáky z blízké základní školy a mateřské školky. Společně s krajským koordinátorem BESIPu a pracovnicemi Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra pokládali dětem otázky, které se týkaly pravidel bezpečného přecházení vozovky. Děti policisté odměnili za správné odpovědi dárky v podobě zápisníčků do školy nebo reflexních doplňků. Většina dětí odpovídala na položené otázky ohledně přecházení komunikace po vyznačeném přechodu pro chodce správně a školáci, kteří odpovědi neznali, se důležité informace dozvěděli od policistů.
 
Ve čtvrtek 3. září se mohli malí školáci setkat s policisty v Jihlavě na velmi frekventované ulici Okružní. V současné době zde probíhá oprava podchodu, který děti využívaly při cestě do školy. Vzhledem k stavebním pracím se na místě zvýšila hustota provozu a školáci musejí přecházet vozovku přes přechod pro chodce. Preventivní akce tak dnes probíhala také  na ulici Okružní, kde policisté dohlíželi na bezpečnost dětí a zvyšovali jejich znalosti v oblasti správného přecházení vozovky.
 
Akce v rámci celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ budou v Kraji Vysočina probíhat až do pátku 4. září.
 
pprap. Tomáš Procházka, koordinátor prevence
4. září 2015
Odkazy do noveho okna

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem