Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté dohlédnou na neukázněné řidiče

ZLÍNSKÝ KRAJ: Letos zemřelo na silnicích v kraji už 30 lidí.  

Během prodlouženého víkendu budou dopravní a pořádkoví policisté v rámci celého Zlínského kraje ve zvýšené míře dohlížet na bezpečnost silničního provozu. Hlavním důvodem je vysoký počet dopravních nehod s vážnými následky.
 
Od začátku letošního roku zemřelo na silnicích Zlínského kraje už 30 lidí, což je v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 7 více. Vzhledem k dlouhodobému nepříznivému vývoji následků na životech a zdraví při dopravních nehodách přistoupilo vedení krajského ředitelství k provedení preventivních opatření ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v rizikovém období nadcházejícího prodlouženého víkendu.
 
Na silnicích našeho kraje budou od dnešního odpoledne desítky policistů dohlížet na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích ze strany řidičů. Kontrolovat se bude především zákonem stanovená rychlost, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, telefonování během jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí a samozřejmě alkohol a drogy za volantem.
 
Apelujeme především na řidiče, ale i na chodce a cyklisty, aby respektovali pravidla silničního provozu a nevystavovali se tak zbytečně nejenom postihu od policistů, ale také  ohrožení vlastního života či zdraví. 
 
Od začátku letošního roku došlo ve Zlínském kraji k 2553 dopravním nehodám (vloni 2382 nehod), při kterých zemřelo 30 osob (vloni 23 osob), těžce se zranilo 136 účastníků (vloni 168) a lehce 927 (vloni 924).
 
 
25. září 2015, por. Mgr. Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem