Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté dočasně omezí účast na prezentačních akcích

TRUTNOVSKO – Dohlédnou tam však na veřejný pořádek a bezpečnost. 

I Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje v současných dnech intenzivně monitoruje vývoj a veškerá opatření související s koronavirovou infekcí, i proto velice citlivě zvažuje účast svých policistek, policistů a také techniky na jakýchkoliv prezentačních akcích. Prvním a klíčovým impulsem bylo nedávné rozhodnutí neúčastnit se akce Bezpečné nábřeží v Hradci Králové, která se měla uskutečnit 2. 9. 2020 a měla ukázat veřejnosti um a dovednosti všech složek IZS.

S ohledem na aktuální vývoj situace a na platná vydaná opatření a samozřejmě s přihlédnutím k vyšší míře kontaktu s veřejností na podobných i v menší míře pojatých akcích se policisté nemohou těchto prezentačních aktivit dočasně účastnit.

„Je nám líto, že se nemůžeme podobných akcí v současné době účastnit, ale prioritně právě tímto rozhodnutím ochráníme policistky a policisty sloužící v první linii a zajišťující neustálý výkon služby. Navíc statické či dynamické ukázky jsou velmi kontaktní, nemohli bychom umožnit veřejnosti vyzkoušet si zblízka ani naši práci,“ vysvětluje plk. Mgr. Pavel Škandera, ředitel územního odboru Trutnov. Zároveň dodává, že není možné právě s ohledem na vývoj související s koronavirovou infekcí, vystavit policistky a policisty jakémukoliv riziku, které by mohlo následně negativně ovlivnit či zasáhnout do výkonu služby, který musí zůstat neustále zajištěn.

„Policistky a policisté však budou ve zvýšené míře dohlížet při konání jakékoliv akce na dodržování veřejného pořádku, na bezpečnost a plynulost silničního provozu a samozřejmě po dobu konání monitorovat bezpečnostní situaci v okolí, což jsou primární úkoly policistek a policistů zařazených do výkonu služby,“ komentuje formu účasti Policie ČR na této akci plk. Mgr. Pavel Škandera.

I přes výše uvedené rozhodnutí však trutnovští policisté věří, že co nejdříve budou zase moci své dovednosti a um prezentovat před veřejností bez omezení.

mjr. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
4.9.2020

vytisknout  e-mailem