Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dnes doprovodili se zapnutými majáky na pohotovost maminku s její nemocnou holčičkou

SEMILSKO - Nemluvně postihly akutní problémy nad ránem. 

Dnes kolem 2.15 projelo křižovatkou v Rokytnici nad Jizerou velmi svižnou jízdou osobní vozidlo tovární značky Seat Leon, které upoutalo pozornost službu konajících policistů natolik, že se ho rozhodli zkontrolovat a dojeli ho v Jablonci nad Jizerou. Předpokládali, že to bude nějaký potížista. Po zastavení seatu ale zjistili, že ho řídí maminka, která veze v takzvaném  vajíčku na přední sedačce plačící tříměsíční holčičku  s akutními zdravotními problémy na pohotovost do Jilemnice. Policisté jí okamžitě nabídlli doprovod, který nejprve nepovažovala za nutný.

Naši kolegové to ale nevzdali a před semafory, které na trase do nemocnice kvůli rekonstrukci silnice  na čtyřech místech brzdí plynulost dopravy, ji předjeli. Potom jí světelným nápisem na vozidle dali znamení k tomu, aby se zařadila za ně, a tímto několikakilometrovým úsekem ji provezli se zapnutými majáky až do Jilemnice.

Maminka za tuto pomoc byla vděčná a policistům pprap. Pavlu Pudlovi a nstržm. Mgr. Vojtěchovi Přibylovi z obvodního oddělení v Rokytnici nad Jizerou a v Harrachově poděkovala emotivním dopisem, který už dnes obdrželo vedení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

9. 5. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem