Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté dbali nad veřejným pořádkem

České Budějovice - V průběhu včerejšího opatření nedošlo k narušení klidu a veřejného pořádku a to jak před fotbalovým utkáním, tak v jeho průběhu i po jeho skončení  

V souvislosti s fotbalovým utkáním 28. kola Gambrinus ligy mezi týmy SK Dynamo České Budějovice a FC Baník Ostrava, které proběhlo včera v krajském městě, bylo ze strany českobudějovické policie přijato bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.
Ze strany SK Dynamo České Budějovice bylo přítomno včerejšího fotbalového utkání cca 30 fanoušků. Ze strany FC Baník Ostrava bylo přítomno celkem cca 80 fanoušků v tzv. sektorech - kotlích. Celkem 60 fanoušků FC Baník ale odmítlo akceptovat podmínky pro vstup na utkání stanovené pořadateli SK Dynamo Č. Budějovice a po dohodě s Policií ČR nebyli následně na stadion vpuštěni. Utkání bylo přítomno celkem 3.500 diváků. V průběhu opatření nedošlo k narušení klidu a veřejného pořádku a to jak před utkáním, tak v jeho průběhu i po jeho skončení.
Fanoušci FC Baník odjeli po utkání vlakem z Českých Budějovic, kdy vzhledem k jejich chování a podnapilosti byl proveden ze strany Policie ČR jejich doprovod až do železniční stanice Tábor.

vytisknout  e-mailem