Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté cvičili v rámci „Krize 2010“

V době od 9. do 11. listopadu 2010 se na území České republiky konalo meziresortní štábní cvičení orgánů krizového řízení s účastí výkonných prvků „Krize 2010“. 

V rámci scénáře byly organizátory připraveny tři simulované situace, které na sebe vzájemně navazovaly. Kromě únosu dvou významných představitelů společenského a kulturního života, byly cvičící orgány postaveny před úkol vypořádat se se dvěma teroristickými útoky. První hrozil kontaminací zdroje pitné vody pro Prahu a Středočeský kraj, druhý výbuchem nástražného výbušného systému ve strategicky důležité budově státního úřadu.

 

Při obou simulovaných situacích zasahovaly pod velením policie i některé složky integrovaného záchranného systému. Díky vzájemné spolupráci se podařilo obě situace úspěšně zvládnout a zároveň si v praxi ověřit postupy, které by následovaly při skutečných teroristických útocích.

 

Výstupy ze cvičení budou důkladně analyzovány a poslouží i k upřesnění činnosti zúčastněných subjektů v obdobných případech. To byl také jeden z cílů cvičení, které za Policii České republiky koordinovalo oddělení krizového řízení Policejního prezidia ČR.

 

 

Více informací o cvičení „Krize 2010“ najdete v tiskové zprávě Ministerstva vnitra ČR zde.

 

Fotografie ze cvičení si můžete prohlédnout zde ve fotogalerii.

 

 

kpt. Mgr. Jan Melša

tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

15.11.2010

 

vytisknout  e-mailem