Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté chytli zloděje, který okradl seniorku

VSETÍNSKO: Požádal ji o sklenici vody, pak ji okradl.  

Valašskomeziříčtí policisté zadrželi chvíli po krádeži drzého zloděje, který pod záminkou napití vody okradl v bytě pětaosmdesátiletou seniorku.
 
Uplynulou sobotu o čtvrt na tři odpoledne přišel k bytu ve Valašském Meziříčí muž, který využil otevřených vstupních dveří do bytu a šel dovnitř. Dveře byly otevřené z důvodu stavebních oprav v domě a pohybu zedníků po domě a bytech. Drzý zloděj šel nejprve do spíže, kterou prohledal, nic ale k odcizení nenašel, proto přišel až do kuchyně. Tam ležel na posteli nemocný starý muž a s ním byla v místnosti pětaosmdesátiletá žena, která se muže dotázala, co v bytě dělá, že jestli už zedníci skončili, tak za ním zamkne. Zloděj pohotově sdělil, že zedníci už skončili a požádal ženu o sklenici vody. Ta jeho prosbě vyhověla a šla ke dřezu napustit mu do sklenice vodu. Toho okamžiku lapka využil, sáhl do kabelky, kterou měla majitelka bytu položenou na židli, vytáhl z ní peněženku a z bytu utekl. Stará žena vyběhla za mužem ven, sice ho už nedostihla, ale získala informace od několika svědků ke směru jeho útěku. Pak se vrátila do bytu a vytočila linku 158. Policisté byli na místě během chvilky, zjistili od seniorky popis muže a vydali se ho hledat. Od dalších svědků hlídka postupně získala informace k pohybu muže a v jedné herně ho pak vypátrala. Muž následoval policisty na policejní služebnu, kde se ke krádeži peněz přiznal. Uvedl, že z peněženky vytáhl tisíc korun a peněženku pak při útěku odhodil někam do křoví. Řekl, že kradl proto, že nutně potřeboval vrátit dluh.
 
Policisté sdělili šestadvacetiletému muži podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody s trestní sazbou do tří let. Je stíhán na svobodě. V minulosti už byl za krádeže trestán.
 
 
14. října 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem