Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté chránili lidské životy

Nový Jičín - Rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce odhalila dalších 11 opilých řidičů.  

Dnešního dne v pondělí 10. ledna, mezi pátou  a osmou hodinou ranní, kontrolovali policisté řidiče, zdali před jízdou nepožili alkohol. Bezpečnostní akce byla zaměřena na záchranu lidských životů.

Uzavřením silnice 464 mezi Příborem a Studénkou v obci Nová Horka zastavovali všechna motorová vozidla.  Neprojel nikdo, aniž by nebyl kontrolován, zda nepožil alkoholické nápoje před jízdou.
Dnešního dne prošlo kontrolami téměř tři sta řidičů.
Hned v prvních deseti minutách jeden z kontrolovaných nadýchal více jak 1 promili, za pár minut přijel další odvážný řidič s 1,4 promili. Mezi 11 zjištěnými byli jak muži, tak i ženy. Všichni řidiči tvrdili, že pili předešlého dne. Součástí této akce bylo také provádění testů na drogy. Žádný z kontrolovaných nebyl pozitivní.

 

Další zajímavosti:
U předešlých shodných dopravních akcí během necelých dvou hodin zjistili 34 opilých.  


Tisková zpráva z 5. 1. 2011
Chytili je dříve, než způsobili dopravní nehodu

Prováděnými bezpečnostními kontrolami se nám podařilo zjišťovat opilé řidiče dřív, než způsobili dopravní nehodu. I proto se snížily počty dopravních nehod na silnicích Novojičínska. V porovnání předešlého roku s rokem 2009 evidujeme téměř dvojnásobný nárůst zjištěných kontrolovaných podnapilých řidičů, a u dopravních nehod, při kterých byl zjištěn alkohol 22 procentní pokles.
V průběhu posledních měsíců loňského roku jsme uskutečnili hned tři cílené bezpečnostní akce, s úplnou uzávěrou vytipovaných silnic, s cílem chránit životy a zdraví lidí v silničním provozu. 
Bylo až překvapující kolik odvážných opilých řidičů je schopno v časných ranních hodinách na silnici vyjet. Během dvouhodinových cílených uzávěr, nejdříve v Novém Jičíně části Žilina zjistili policisté 7 podnapilých řidičů v Odrách 17 a následně ve Fulneku 10.
Všichni řidiči ve shodě uvedli, že pili předešlého dne.  V několika případech nadýchali i přes jednu promili.
Začátek dne a cesta do práce pro mnohé touto kontrolou skončil v podstatě šťastně. Odebrání řidičského průkaz, oznámení k projednání, zákaz řízení a finanční trest je v porovnání s poškozením zdraví či ztrátou lidského života a následnými sociálními a ekonomickými důsledky, pomíjivý.   
Stejně jako v loňském roce, tak i letos chystají novojičínští policisté bezpečnostní opatření stejného typu.


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem