Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté budou o víkendu dohlížet na hudební festival i fotbalové utkání

LIBERECKÝ KRAJ – Krajský policejní ředitel informoval o bezpečnostních opatřeních o nadcházejícím víkendu. 

Ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, plk. Mgr. Vladislav Husák, dnes informoval zástupce médií o bezpečnostní situaci a opatřeních k nadcházejícímu víkendu.
Krajský ředitel seznámil novináře zejména s připravovanými bezpečnostními opatřeními „Mácháč 2019“ a fotbalovým utkáním mezi celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha.20190823_101301.jpg
Policisté v rámci bezpečnostních opatření budou dohlížet nejen na bezpečnost a plynulost silničního provozu a veřejný pořádek, ale zaměří se také na kontroly osob a řidičů pod vlivem omamných a psychotropních látek a alkoholu. Zejména pak v souvislosti s 19. ročníkem hudebního festivalu „Mácháč 2019“, který se tradičně koná v areálu Máchova jezera v Doksech, ve dnech 23. – 25. srpna. Do opatření nasadí Krajské ředitelství více jak dvě stovky policistů z řad dopravní i pořádkové policie, ale také policistů ze Služby kriminální policie a vyšetřování a krajského Toxi týmu. S policisty budou jako již tradičně spolupracovat orgány Celní správy České republiky spolu s kolegy z Německa, či policisté z poříčního oddělení Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Policejní ředitel dodal, že nasazení sil a prostředků je adekvátní plánovanému rozsahu této společenské akce, která se se svou odhadovanou návštěvností, více jak 10tisíc lidí, řadí mezi největší kulturní akce v Libereckém kraji. Kromě specifik letošního hudebního festivalu plk. Husák zmínil také předchozí ročníky, především v kontextu s opatřeními krajského ředitelství, která jsou i letos obdobná. Poukázal na významný prvek v nasazení policejních sil a prostředků, kterým je spolupráce s německými kolegy a policejními útvary z jiných krajů.  

Krajský policejní ředitel informoval také o fotbalovém utkání 7. kola Fortuna ligy, k jehož zahájení dojde v 19:00 hodin v neděli 25. srpna, na stadionu U Nisy. Vzhledem k tomu, že fotbalové utkání mezi celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha bylo vyhodnoceno jako rizikové, i v tomto případě dojde k nasazení adekvátního počtu policistů. Kromě Krajské pořádkové jednotky Libereckého kraje bude do opatření nasazena také Stálá pořádková jednotka Ústeckého kraje, policisté Antikonfliktního týmu, Dopravního inspektorátu, kynologové či liberečtí kriminalisté. Ředitel neopomenul zmínit také přijatá bezpečnostní opatření, která se dotknout dopravy ve městě Liberci. Časově ohraničené uzavírky či omezení dopravy v dobách před započetím utkání i po jeho ukončení. Poukázal i na silniční kontroly a nezbytnou spolupráci s pořadateli, organizátory a pochopitelně také s Městskou policií Liberec při vstupu fanoušků do areálu fotbalového stadionu a pohybu návštěvníků v jeho okolí.

Po seznámení novinářů s hlavními událostmi nadcházejícího víkendu informoval plk. Mgr. Vladislav Husák také o kulturních akcích lokálního významu, především pak v Jablonci a na Semilsku. I v těchto případech zmínil fakt, že Krajské ředitelství policie Libereckého kraje posílí výkon služby hlavně při dohledu nad bezpečností provozu na pozemních komunikacích a veřejným pořádkem.

23. srpna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem