Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté a strážníci „jako jeden muž“

Policisté z Čáslavi se ve spolupráci se strážníky čáslavské městské policie zaměřili dne 21. 8. 2009 na kontrolu řidičů motorových i nemotorových vozidel. 

společná noční hlídkaspolečná noční hlídka
kontrola vozidlakontrola vozidla

     Při této součinnostní akci, která probíhala od  deváté hodiny večerní až do třetí hodiny ranní, policisté spolu se strážníky zkontrolovali celkem 64 řidičů, uložili 8 blokových pokut v celkové výši 5 300,- Kč. Nejčastějšími zjištěnými „nešvary“ bylo nepoužívání bezpečnostních pásů a neúplnost dokladů potřebných pro řízení vozidla. Alkohol nebyl u žádného z řidičů zjištěn. O tom, že se policisté „neomezili“ jen na dopravu se však, jistě ku prospěchu místních občanů, přesvědčili dva ještě nedospělí mladíci, kteří si kolem jedné hodiny ranní v ulicích města hlasitě prozpěvovali a kopali do popelnic. Jednomu z nich policisté naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu a druhému o půl promile méně. Na policejním oddělení si je převzali rodiče, jejich počínání bude zřejmě řešit správní orgán.
 Velitel opatření, npor. Mgr. Lubomír Vilímek, který se akce účastnil, sdělil, že akce podobného charakteru i nadále připravují. Takovou možnost jim dává zejména i koordinační dohoda uzavřená policií s městem. Nejen tedy přes den mohou občané Čáslavi spatřit společné hlídky policistů a strážníků městské policie, ale mohou si být jisti, že i v nočních hodinách dbají na jejich bezpečí a klid.

 

vytisknout  e-mailem