Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policisté a obecní strážníci navštívili děti v MŠ ve Štěpánově

OLOMOUCKO - Beseda v MŠ Štěpánov 

V úterý dopoledne přivítaly děti v mateřské škole ve Štěpánově policisty z oddělení tisku a prevence z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje i strážníky místní obecní policie, kteří si pro ty nejmenší děti připravili besedu na téma jejich osobní bezpečnosti.

Se všemi dětmi si popovídali o nejdůležitějších zásadách bezpečného chování doma, na ulici i v dopravě. Formou her si vyzkoušely i správně vyřešit nejrůznější životní situace, se kterými se mohou setkat v běžném životě. Naučily se při nich, jak se náležitě zachovat, když jsou samy doma a neznámý člověk jim zvoní u domu, co všechno je nutné udělat při dopravní nehodě nebo v případě, že u nich zastaví neznámý řidič v autě a snaží se je pod nejrůznějšími legendami nalákat do auta. Policisté s dětmi také nacvičovali správný postup při komunikaci s operačním důstojníkem policie nebo záchranářem na lince tísňového volání.

Nakonec si všichni prohlédli, jak vypadá výzbroj a výstroj policistů a strážníků, která je nedílnou součástí každodenního výkonu jejich služby. A jako odměnu za jejich aktivní přístup ke všem hrám obdržely děti od policistů drobné propagační předměty.

pprap. Mgr. Lenka Vanková
12.3.2019

Odkazy do noveho okna

MŠ Štěpánov

MŠ Štěpánov 

Detailní náhled

MŠ Štěpánov

MŠ Štěpánov 

Detailní náhled

MŠ Štěpánov

MŠ Štěpánov 

Detailní náhled

MŠ Štěpánov

MŠ Štěpánov 

Detailní náhled

MŠ Štěpánov

MŠ Štěpánov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem