Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté a Hopsalín v akci

Ostravští policisté již druhým rokem pořádali nejen zábavné, ale i poučné dopoledne s policií a klaunem Hopsalínem, pro předškoláky ostravských mateřských škol. 

Vše se odehrávalo ve dnech 18. – 20. května v policejním sportovním areálu Ostrava Hulváky. Po přivítání již tradičně následovala ukázka služebních kynologů. Tato byla zpestřena krádeží policejní sekačky na trávu, zadržením pachatele a navrácením majiteli. U další ukázky byl dokonce okraden dokonce klaun Hopsalín o zcela „nové“ jízdní kolo, které mu policisté po zadržení pachatele vrátili. Ukázky děti odměnily bouřlivým potleskem a spokojeným úsměvem.  

Poté obcházely po skupinkách jednotlivé stanoviště. Divácky zajímavá byla ukázka policejní výstroje a výzbroje i vozového parku. Předškoláci si vyzkoušeli mluvit do vysílačky, prozkoumali vozidlo, sedli si na motorku. Děti musely prokázat i základní znalosti z oblasti dopravy. Za úkol měly správně vybarvit předtištěné semafory. Poté diskutovali o významu značek, vybavení jízdního kola o bezpečném pohybu v městském provozu. Své stanoviště měl, mezi dětmi velice oblíbený, klaun Hopsalín. Děti si zazpívaly, postavily jízdní trasu a poté podle značek na koloběžce vše projely. Dětem je tak formou hry vysvětleno, jak se správně chovat při pohybu v silničním provozu, což bylo cílem konané akce. Třídenní akce se zúčastnilo okolo 300 dětí.

V letošním roce se připojil i další spolupracující partner a to Česká pojišťovna pobočka Ostrava, která zaštítila výtvarnou soutěž „ O nejkrásnější zážitek“.  Úkolem zúčastněných dětí bude nakreslit to co je nejvíce zaujalo. Z každé školky se vyberou 3 nejlepší výkresy. Vyhodnocení proběhne dne 3. 6. 2009 v 16:00 hodin v pobočce České pojišťovny. Výherci se mohou těšit na krásné ceny.

Vstup do fotogalerie zde
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem