Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté a Dlouhá cesta

Občanské sdružení „Dlouhá cesta“ vzniklo v roce 2005 z iniciativy maminek, jehož posláním je pomáhat rodičům, kterým zemřelo dítě v jakémkoliv věku a z jakékoliv příčiny. 

     Na „Výroční členskou schůzi“ občanského sdružení Dlouhá cesta ( www.dlouhacesta.cz) byl pozván i pracovník Preventivně informační skupiny PČR Praha-venkov. Výroční schůze se konala v sobotu 24. dubna 2010 v odpoledních hodinách na pražském Žižkově. Do programu jednání byla zařazena beseda s nprap. Zdeňkem Chalupou, který s rodiči hovořil především na téma, jakým způsobem jim byly předány informace o tragických událostech. Maminky velmi ochotně sdělovaly svoje pocity a dojmy, které prožívaly při jednání s policisty, kteří jim předávali tyto nepříjemné zprávy. Vzpomínaly i na to období, když musely následně jednat a vyřizovat další úřední záležitosti, jako jsou výslechy, přebírání osobních věcí, či získávání kontaktů na policejní vyšetřovatele. Policejní mluvčí se snažil na dotazy rodičů odpovídat co nejcitlivěji, vysvětloval určité situace a postupy, se kterými se setkaly při těchto tragických událostech.
     Setkáním tak byla zahájena spolupráce mezi policisty Preventivně informační skupiny Praha – venkov z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a občanským sdružením Dlouhá cesta. Jejich prvním společný cílem je najít vhodnou formu, jak  zkvalitnit a ulehčit oběma stranám vzájemnou komunikaci při sdělovaní nepříjemných zpráv. Společně tak mohou vykročit na cestu porozumění.

vytisknout  e-mailem