Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté a civilní zaměstnanci z Moravskoslezského kraje darovali krev

MS Kraj - Byl mezi námi také 18letý syn jednoho z policistů, přidejte se i vy. 

Informace o nedostatku krve v krevních centrech v našich srdcích nezůstala lhostejná, proto se nejen policisté, ale i civilní zaměstnanci z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje semkli a dobrovolně darovali krev. Slova „pomáhat a chránit“ nepoužíváme zbytečně. Uvědomujeme si, že krev je nejcennější tekutina, kterou máme, a proto jsme se rozhodli vyjádřit ochotu a pomoci tímto způsobem zachránit nejeden lidský život.

Dalším významným datem, kdy se policisté zapojili již po šesté do kampaně „Daruj krev = zachraň život“, bylo úterý 23. dubna 2024. Znovu jsme mohli vyjádřit, že tu jsme pro veřejnost i touto formou. V Krevním centru ve Fakultní nemocnici Ostrava se sešlo okolo pěti desítek policistů a civilních zaměstnanců, a to nejen z řad letitých dárců. Téměř patnáct z nich byli prvodárci. Nejmladší dárce, který se připojil do naší kampaně, byl teprve 18letý Radek. Sice není policistou, ale šel ve stopách svého otce, který u Policie ČR slouží téměř 21 let.

V krevním centru nás čekal velice příjemný personál. Z úst paní Naděždy Kalužové, která se za krevní centrum spolupodílela na organizaci, policisté slyšeli poděkování. Příjemným zpestřením, které na policisty a ostatní dárce čekalo, byla možnost si nechat přeměřit svůj zrak nebo vyšetřit stav chodidel. Malé dárečky a informace zde měli nachystané také zástupci Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra.

Jsme rádi, že jsme se mohli společně zapojit, podpořit prospěšnou věc a pomoci zachránit nejeden lidský život. Budeme se těšit na další společnou akci a i vy se k nám přidejte. 

Všem zúčastněným DĚKUJEME!!

dne 26. dubna 2024

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem