Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policistce zřejmě vděčí za život

TRUTNOVSKO - Střep poranil muži krk a poranil mu cévu 

Na začátek října 2012 patrně nezapomene osmatřicetiletý muž z Trutnovska. V té době trávil  svůj volný čas na zahradní chatce v Bohuslavicích a v průběhu večera se mu stal vážný úraz. Opřel o skleněnou desku stolu, která praskla a částečně popadala na zem. Muž si počínal tak nešťastně, že si jedním ze střepů způsobil zranění na horní končetině a krku, kde došlo k poranění jedné z cév. Přítelkyně zraněného ihned telefonicky kontaktovala policii a zalarmovala pomoc.
Na místo jako první dorazila hlídka Obvodního oddělení Policie České republiky v Trutnově. Policistka, která byla členem hlídky, spatřila po příjezdu k chatce zakrváceného muže. Bez zaváhání mu stlačila svou rukou řeznou ránu v oblasti krku, čímž zabránila masivnímu krvácení. Po několika minutách na místo dojelo vozidlo rychlé záchranné služby, které vzhledem k nepřehlednosti terénu musel navigovat policejní kolega. Zraněného muže zdravotnický personál ošetřil a převezli ho do nemocničního zařízení.
Nebýt pohotového jednání policistky, která okamžitě zareagovala a poskytla muži první pomoc, nemusel tento příběh skončit šťastně.
Při výkonu policejní činnosti často dochází k situacím, které vyžadují rychlou a přiměřenou reakci, jak tomu bylo ve shora uvedeném případu. Vedení územního odboru Policie České republiky v Trutnově by tímto chtělo poděkovat zejména Pavlíně Cinkové a jejímu kolegovi Jaroslavu Staňkovi za dobře provedenou a profesionálně vykonanou práci.
nprap. Bc. Udo Ertner
8. 10. 2012 ve 14:55
 

 

vytisknout  e-mailem