Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policista zahlédl v autě spícího muže, rozhodl se ho raději zkontrolovat, zda je v pořádku

MLADOBOLESLAVSKO - Muž měl vážné zdravotní komplikace. 

Ve středu 2. února 2022 prováděla tříčlenná hlídka policistů Dopravního inspektorátu Mladá Boleslav dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.
Krátce před 16. hodinou si na 28 km silnice I/38 na parkovišti u čerpací stanice všimli odstaveného osobního vozidla, ve kterém seděl muž a vypadalo to, že spí.

Policistovi se příliš nezdálo, že by v tam chladném počasí v nenastartovaném vozidle někdo takto odpoledne přespával, proto se rozhodl, že muže raději zkontroluje, jestli nemá nějaký zdravotní problém. Intuice ho nezklamala.

Muž ve vozidle opravdu vypadal, že spí, nicméně absolutně nereagoval na hlasité podněty ze strany policistů. Ti se muže snažili probudit hlasitým boucháním na okénko, střechu, a i na něj hlasitě mluvili. Nic z toho nepomohlo. Bylo tedy víc než jasné, že muže postihla nějaká vážná zdravotní indispozice. Policista okamžitě oznámil celou událost na operační středisko a nechal na místo přivolat zdravotnickou záchrannou službu.
Jelikož byl muž ve vozidle uzamčen, bylo nutné se k němu co nejrychleji dostat. Zavazadlový prostor byl odemčen, proto se policista dostal právě přes něj dovnitř a pak zevnitř vozidlo odemkl. Muž dýchal, ale nereagoval na oslovení ani bolestivé podněty.
Policisté proto muže zabalili do termo folie, aby mu zajistili tepelný komfort, protože byl zjevně podchlazen. O chvíli později na místo přijela i zdravotnická služba, která si 52letého muže převzala do péče.

Vytěžením kamerových záznamů policisté zjistili, že muž v brzkých ranních hodinách na čerpací stanici nakoupil a usedl do vozidla, tam se mu pak zřejmě udělalo špatně a upadl do bezvědomí. V tomto stavu byl ve vozidle několik hodin, a to až do doby, než si ho mladoboleslavští policisté všimli a rozhodli se muže zkontrolovat, jelikož jim nebyl jeho osud lhostejný. 
Snad mu takto policisté zachránili život a přejeme mu brzké uzdravení.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
4. února 2022

vytisknout  e-mailem