Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policista zachránil lidský život

Prachatice - Praporčík z Obvodního oddělení Prachatice si získal důvěru sebevraha, který z mostu nakonec neskočil.(hl.schr.974236116) 

Dne 14. 2. 2009 se podařilo policistovi z Obvodního oddělení Prachatice navázat kontakt se sebevrahem a nedošlo tak ke tragédii.
Ve 12:48 hodin oznámil na linku 112 osmačtyřicetiletý muž, že na nábradlí na Husinecké přehradě sedí muž a kouká dolů z přehrady. Na místo se ihned vypravila dvoučlenná hlídka obvodních policistů z Prachatic, která na místo dorazila sedm minut od oznámení události. Uprostřed přehrady na zábradlí opravdu seděl muž. Praporčík z obvodního oddělení se pokusil s mužem navázat kontakt, což se mu podařilo. Muž na zábradlí začal s policistou komunikovat o své poblematické životní situaci, která zapříčinila to, že chce spáchat sebevraždu. Konverzace policisty s mužem trvala přibližně 35 minut. Poté se muž rozhodl, že ze zábradlí sleze. Jelikož byl velmi promrzlý, muže pomohli sundat prachatičtí hasiči, kteří jej předali Záchranné službě. Doktor konstatoval, že muž není zraněn a že bude převezen na psychiatrické oddělení.
Musíme podotknout, že záchrana lidských životů je v náplni práce policistů, ale každý zachráněný lidský život je kladem často náročné práce a právě praporčík z Obvodního oddělení Prachatice ve své službě jeden lidský život zachránil. Můžeme na něj být právem hrdí.

vytisknout  e-mailem