Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policista ve volnu pomohl zadržet zloděje

MOSTECKO - Krádeže, neřidič a opilý cizinec za volantem. 

Policista ve volnu pomohl zadržet zloděje
Sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádeže si od policistů vyslechl 31letý Mostečan. Předcházel tomu jeho nepoctivý nákup v mosteckém obchodě se sportovním zbožím. Muž si podle policistů v neděli odpoledne v prodejně vybral značkové oděvy, s placením se nijak neobtěžoval a vyšel ven. Podezřelé jednání neušlo pracovnici prodejny, která se ho snažila zastavit. Na místě byl náhodou policista ve volnu a za jeho pomoci se muže podařilo zadržet. Podezřelého si následně převzali jeho přivolaní kolegové. Podle zjištění nekradl Mostečan poprvé, za obdobné činy byl již pravomocně odsouzen v letech 2019 a 2021. Škoda vyčíslená na odcizeném zboží dosáhla částky téměř 3.500 korun. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení policisty obvodního oddělení Most Zahradní.
 

Kradl kutilské potřeby, ale i benzín
Dalším, komu se za nákup zřejmě nechtělo platit, je 37letý muž, také z Mostu. V prodejně s kutilskými potřebami si měl včera do tašky nandat pár kousků z nabízeného sortimentu, jednalo se o aku vrtačky, aku šroubovák, nabíječky, multifunkční nůž a další drobnosti. Celkem to bylo zboží v hodnotě přesahující 14.000 korun. S tím měl následně bez zaplacení projít přes pokladnu. Zadržen byl pracovníkem ostrahy a předán do rukou policistů. Ti mu sdělili podezření ze spáchání trestného krádeže. K jeho smůle ho policisté navíc ustanovili jako nepoctivého zákazníka čerpací benzinové stanice z 5. ledna 2022. Tehdy ještě jako neznámý muž si u benzinky na Mostecku do vozidla natankoval pohonné hmoty v hodnotě téměř 1.500 korun. Za to mu nyní na kontě přibylo další sdělení podezření z krádeže. Při posuzování celé věci Mostečanovi rozhodně nepomáhá fakt, že s majetkovou kriminalitou měl v minulosti co do činění. Případem se nadále zabývá mostecké obvodní oddělení.

Kutilství a aku vrtačky jsou pravděpodobně v kurzu. Nasvědčuje tomu i víkendová návštěva 36letého Mostečana v obchodě, který tento sortiment nabízí. Vrtačku si měl muž dát do svého batohu a jakoby nic měl opustit bez zaplacení prodejní prostor. Následoval obdobný scénář - zadržení ostrahou prodejny, předání přivolané policejní hlídce a sdělení podezření z krádeže. I tomuto muži přitížila skutečnost v podobě předchozího pravomocného odsouzení za obdobnou trestnou činnost. Tato věc je také šetřena ve zkráceném přípravném řízení.
 

Cizinec si před jízdou přihnul
Policisté hlídkové služby ve včerejších nočních hodinách při běžné kontrole zastavili řidiče, který usedl za volant v ne příliš dobré formě. Podle nich měl 39letý cizinec vzhledem ke svému stavu i „mírný problém“ s dokončením celé kontroly. Vysvětlením byly opakované dechové zkoušky. Ty prozradily požití alkoholu v hodnotách 1,49 a 1,75 promile. Cizince po vystřízlivění neminulo sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Za volantem neměl co dělat
Litvínovští policisté o víkendu odhalili dalšího řidiče, který za volantem neměl co dělat. Kontrolou zjistili, že 31letý Litvínovan má až do prosince tohoto roku mosteckým magistrátem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Na služebně si od nich následně převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení.


por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
18. ledna 2022

vytisknout  e-mailem