Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policista ve volnu chytil zloděje

V pátek 4. 4. 2012 v dopoledních hodinách dopadl policista, nprap. Ivan Bindík z Ředitelství služby cizinecké policie, v době svého osobního volna zloděje, kteří se vloupali do objektu kynologického klubu v Hořovicích okr. Beroun. Na místo přivolaná policejní hlídka zjistila, že jeden z dopadených pachatelů je v celostátním pátrání a navíc v podmínce. 

     Policista v civilu jel svým osobním vozem kolem cvičiště kynologického klubu, když viděl, že se na místě pohybují podezřelé osoby. Neváhal a zajel vozem k plotu, aby zjistil, co tam dělají. V ten okamžik se všichni tři muži dali na útěk a policista i se svými psy je začal vozidlem pronásledovat. Po ujetí krátké vzdálenosti ale došlo k defektu na pneumatice, proto policista z vozu vyskočil a dále pronásledoval pachatele pěšky. Jednoho z pachatelů zanedlouho dopadl ukrytého v křoví. Vzhledem k tomu, že policista měl sebou své vlastní a také služebního psa, pachatel nekladl již žádný odpor a policistu doprovodil k jeho odstavenému vozidlu, kde společně vyčkali příjezdu policejní hlídky. 
 
     Později se ukázalo, že pachatel je v podmínce a je po něm vedeno celostátní pátrání. Pachatel navíc během výslechu prozradil další pachatele tohoto skutku a došlo k prokázání jejich účasti na jiných, dosud neobjasněných trestných činech.
 
     Nprap. Ivan Bindík je sám členem kynologického klubu v Hořovicích a již 4 roky slouží u cizinecké policie na letišti v Praze Ruzyni, jako psovod. Je specialistou na vyhledávání výbušnin. Ředitel Služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer se chce s odvážným policistou osobně setkat a udělit mu za jeho záslužný čin kázeňskou odměnou.  
 
                            
kpt.Mgr. Kateřina Rendlová
        tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem