Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policista ve svém volnu zadržel podezřelého z krádeže

Jablunkov - kolo tak mohlo být vráceno jeho majiteli. 

Nejprve to vypadalo, že Mezinárodní den dětí nebude příliš šťastný pro chlapce, kterému někdo v Jablunkově odcizil jízdní kolo. Nakonec vše dobře dopadlo díky policistovi speciální pořádkové jednotky, který ve svém volnu podezřelého z krádeže i s kolem po krátké chvíli zadržel.

Minulý čtvrtek 1. června 2023 odpoledne přijel chlapec na svém kole k prodejně rychlého občerstvení v Jablunkově, opřel ho o stěnu před prodejnou a šel si dovnitř koupit jídlo. Toho využil kolemjdoucí 31letý muž, který měl na kolo nasednout a odjet pryč. Jeho jednání však zpozoroval známý chlapcova otce, který byl poblíž, a celou událost mu popsal. S otcem byl v té době na místě také policista speciální pořádkové jednotky, který zrovna nebyl ve službě. Přesto se rozhodl neprodleně nasednout do vozidla a pátrat po muži s odcizeným kolem.

Po několika ujetých kilometrech ve směru na Bystřici spatřil muže na silnici I/11. Když u něj zastavil, muž i s kolem překonal svodidla a ujížděl dál po staré cestě. Policistovi se ho však podařilo dostihnout a zadržet. Následně jej předal uniformovaným kolegům z obvodního oddělení Jablunkov.

Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže, za což mu vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti majetkového charakteru hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Jízdní kolo tak mohli strážci zákona vrátit zpět do rukou jeho majiteli.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
5. června 2023

vytisknout  e-mailem