Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policista přijel k havárii a zachránil dva muže

Strakonice - Policista Jan Srb může být příkladem pro všechny řidiče, kteří přijedou k nehodě. 

V neděli krátce po obědě havaroval řidič osobního automobilu Ford Focus u rybníka Řepice poblíž Strakonic. Řidič vezoucí jednoho spolujezdce, jel ve směru na Strakonice a pravděpodobně nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy, vylétl s vozem ze silnice, kde se automobil několikrát převrátil přes střechu a skončil na poli. Svědkem hrozivě vypadající nehody byl naštěstí duchapřítomný policista prap. Jan Srb z Obvodního oddělení Vodňany (kolegy zachycen na fotografii) který po stejné silnici právě přijížděl od Strakonic.

Policista ihned zastavil, nezaváhal ani minutu a spěchal k havarovanému vozidlu. Uvnitř spatřil dvě zraněné osoby stále ještě připoutané bezpečnostními pásy. Řidič se svým spolujezdcem byli navíc ve vozidle zaklíněni. Policista neváhal, rukou rozbil okno a zkřížené dveře se snažil otevřít. To se mu po chvíli podařilo a dveře násilím otevřel a zraněné osoby z vozidla opatrně vytáhl. U havárie zastavilo další vozidlo a jeho řidič informoval záchranáře.

Oba muži byli zakrvácení. "Všiml jsem si, že se z vozidla začíná kouřit a bylo mi jasné, že by mohlo začít hořet a že chlapům jde o sekundy. Proto jsem opatrně jednoho po druhém z vozidla vytáhl a snažil se s nimi komunikovat, byli v šoku," popsal záchranářům a kolegům situaci na místě Jan Srb.

Na místo události následně dorazili policisté a záchranáři, kteří si oba zraněné převzali do své péče. Policista si za své jednání zcela jistě zaslouží obrovské poděkování.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

25. listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

DN Strakonicko III

DN Strakonicko III 

Detailní náhled

DN Strakonicko II

DN Strakonicko II  

Detailní náhled

DN Strakonicko I

DN Strakonicko I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem