Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policista na motorce odchytl splašeného koně

VSETÍNSKO: Kůň ohrožoval bezpečnost projíždějících řidičů.  

V sobotu probíhala ve služebním obvodě policistů z policejní stanice v Horní Bečvě preventivní akce zaměřená na kontrolu rekreačních objektů. Do terénu tak vyrazili policisté na koních, pěší hlídky a kolega z policejní stanice v Horní Bečvě na terénním motocyklu. Právě ten uviděl kolem půl desáté dopoledne, při projíždění Horní Bečvou - místní částí Bečvice, v protisměru běžícího splašeného koně, který za sebou táhl asi osmi metrový řetěz. Kolega neváhal, otočil motorku a ujížděl za zvířetem. Uvědomil si totiž, jak vážně by mohl poplašený kůň ohrozit bezpečnost projíždějících vozidel po silnici první třídy č. 35, kde byl v tu dobu poměrně velký provoz. Policista koně, který běžel chvílemi i v protisměru, na motorce dojel a snažil se ho natlačit alespoň na kraj vozovky. To se mu však vzhledem k tomu, jak rychle kůň běžel, nedařilo. Jel proto asi 3 km vedle zvířete směrem ke středu obce Horní Bečva. Blikáním, troubením a pohybem ruky upozorňoval řidiče na nebezpečí a usměrňoval tak provoz. Po několika kilometrech koně předjel, využil zúženého místa, ve kterém se opravuje most, s motorkou zastavil a koně, který byl nucen zpomalit, popadl za řetěz a zastavil ho. Zvíře bylo vyčerpané a vystresované. Do několika minut se na místo dostavil majitel, který nám řekl, že měl zvíře řetězem uvázané na zahradě u rodinného domku v Horní Bečvě. Koně zřejmě něco poplašilo, utrhl se a utekl. Díky rychlé reakci kolegy a jeho poměrně odvážnému rozhodnutí a jednání, nedošlo na silnici k žádné kolizi v dopravě a zvíře bylo v pořádku předáno majiteli.
 
Po Horní Bečvě se do několika minut rozšířila mylná informace, že to byl policejní kůň, jelikož do preventivní akce na kontrolu rekreačních objektů se zapojila, jak je výše napsáno, i jízdní policie.
 
Policisté zkontrolovali během akce stovku rekreačních objektů, všechny byly v pořádku. Kontroly proběhly v Horní Bečvě, Prostřední Bečvě – Kněhyni a Hutisku - Solanci.  Obdobná akce proběhla před týdnem i na Hornolidečsku. 
 
 
19. srpna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
                                                                                                           
Odkazy do noveho okna

jízdní policie

jízdní policie 

Detailní náhled

jízdní policie

jízdní policie 

Detailní náhled

kontrola rekreačních objektů

kontrola rekreačních objektů 

Detailní náhled

kontrola rekreačních objektů

kontrola rekreačních objektů  

Detailní náhled

kontrola rekreačních objektů

kontrola rekreačních objektů 

Detailní náhled

splašený kůň

splašený kůň 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem