Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policista cestou do práce sledoval podezřelého řidiče, ukázalo se, že řídil čerstvě odcizené luxusní SUV

KRAJ - Šoféra jsme zadrželi a nyní ho stíháme vazebně. 

V pátek 26. května po deváté hodině ráno vyjel podpraporčík Petr Kanči svým soukromým autem do zaměstnání po silnici I/35 ve směru na Liberec, když si v Rynolticích všiml, že před ním jedoucí řidič luxusního SUV tovární značky DAIMLER BENZ AMG GLC 43 s německou registrační značkou, řídí velmi nervózně. Začal ho proto sledovat a současně požádal přes mobilní telefon kolegu z ranní směny, aby mu prověřil registrační značku tohoto auta. Petr Kanči pracuje na Oddělení silničního dohledu Liberec.Chrastava 3Chrastava 3

Prověrkou auta v našich databázích jsme zjistili, že stříbrné SUV někdo odcizil téhož dne v půl páté ráno ve Spolkové republice Německo ve Frankfurtu nad Mohanem. Operační středisko proto na silnici I/35 vyslalo dvě motorizované hlídky dopravních policistů a podpraporčík Kanči je mobilním telefonem informoval o směru trasy sledovaného vozidla. Jeho šofér sjel ze silnice I/35 na Chrastavu a dojel k místní benzince v Nádražní ulici, kde stála menší kolona aut. Ve chvíli, kdy se dostal ke stojanu, ho zablokovaly  naše dva vozy v barvách policie. Bylo mu hned jasné, že jeho jízda skončila a nijak se zakročujícím policistům nebránil. Orientační zkouška na drogy ukázala, že má v sobě pervitin. Pod vlivem alkoholu nebyl.

Do policejního protokolu uvedl, že ho o převoz SUV požádal neznámý člověk a on mu vyhověl. To, že by mohlo být kradené, ho  údajně nenapadlo. V pátek jsme ho tedy zadrželi, v sobotu jsme ho obvinili ze zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti a v neděli ho soud vzal do vazební věznice. Jde o 29 letého cizince, jenž by se na svobodě trestnímu stíhání a šestiletému trestu, který mu nyní hrozí,  vyhýbal.

Díky všímavému podpraporčíkovi Petru Dančimu i jeho pohotovým kolegům z libereckého dopravního inspektorátu a z Oddělení silničního dohledu v Liberci, jsme nepoškozené vozidlo vrátili německé majitelce už o víkendu.

31. 5. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Chrastava 1

Chrastava 1 

Detailní náhled

Chrastava 2

Chrastava 2 

Detailní náhled

Chrastava 3

Chrastava 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem