Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ukradl okrasné dřeviny a poničil fasádu

LIBEREC - Škdou za více jak 110 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který během prvních prosincových dnů v ulici U Pramenů ze zahrad novostaveb odcizil okrasné dřeviny. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum řeší v těchto dnech případ krádeže nových okrasných dřevin a zároveň poškození fasády domu v Liberci, ulici U Pramenů. V době od 1. do 4. prosince 2014 vnikl neznámý zloděj na pozemek, kde následně ze zahrad novostaveb rodinných domů odcizil celkem 12 kusů nově zasazených okrasných dřevin o výšce 2,5 m v hodnotě 48 tisíc korun. Jednalo se o mix listnatých a jehličnatých dřevin. Kromě toho dále poškodil na třech domech v jejich zadních částech fasády, kdy je ušpinil blátem. U jednoho dvojdomu vytrhl z fasády spodní část pozinkovaného hromosvodu, který sice zůstal viset u fasády, ale tímto ho zohýbal. Na domech tak zloděj způsobil škodu přes 62 tisíc korun.

Policisté již v daném případu zahájili úkony trestního řízení  pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci a v případě, že se jim pachatele podaří dopadnout, hrozí mu vzhledem ke způsobené větší škodě až pětileté vězení.
 

5. 12. 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Odcizené dřeviny

Odcizené dřeviny 

Detailní náhled

Poškozená fasáda domu

Poškozená fasáda domu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem