Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie zatkla mezinárodně hledaného muže

Před českou justicí se aktivně skrýval na Slovensku.  

Na samotném vypátrání čtyřiapadesátiletého muže z České republiky se významnou měrou podíleli kriminalisté prvního pražského obvodu, kteří ve spolupráci s brněnskými kriminalisty zjistili klíčové informace k jeho osobě. Spolu s pracovníky odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR případ důkladně rozpracovali a následně se obrátili na slovenskou stranu se žádostí o spolupráci.
 
Zákrok slovenské policie proběhl ve středu dne 26. března 2014. Podíleli se na něm kriminalisté odboru pátrání slovenského policejního prezidia a policisté Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru. Hledaného muže zatkli přímo v budově penzionu v malé obci v okrese Nové Zámky. Celá akce se obešla bez jakýchkoliv komplikací, zranění neutrpěla žádná ze zúčastněných osob. Zatčený muž nebyl ozbrojen, ač má dle informací policie zálibu ve střelných zbraních. Skončil v policejní cele. V současné době probíhá předávací řízení této osoby do České republiky.
 
Evropský zatýkací rozkaz na tohoto muže vydal Krajský soud v Brně v říjnu loňského roku. Dotyčný tehdy nenastoupil výkon trestu odnětí svobody, který mu byl uložen na dobu šesti let za zločin krácení daně, poplatku a povinné platby.
 
ppor. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
OTP PP ČR
27.3.2014

vytisknout  e-mailem