Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie vykázala násilníka

Domem se ozývalo:"Příště nepřijedou policajti, ale havrani..."  

Na policii v Třebechoviích pod Orebem se v pátek 5. února letošního roku (2010) ve večerních hodinách obrátila nezletilá dívka a oznámila, že doma otec vyhrožuje její matce zastřelením. Třebechovičtí policisté okamžitě přispěchali napadené ženě na pomoc. Policisté na místě násilníka zadrželi. I za jejich přítomnosti manželku neustále slovně napadal: "Příště nepřijedou policajti, ale havrani, a stejně Tě jednou zastřelím". Agresor jevil známky podnapilosti, což potvrdila dechová zkouška.
Celý incident se odehrál v domě na Třebechovicku za přítomnosti dcery a syna. Při dechové zkoušce pětačtyřicetiletý muž nadýchal 1,98 promile alkoholu.
Podle oběti jí nejprve vyhrožoval slovně, že ji zastřelí a poté ji fyzicky napadl a přitom jí nadával:"Ty děvko". O rok mladší žena přečkala útok naštěstí jen s drobnými poraněními v obličeji. Lékařské ošetření odmítla.
Šetřením policistů bylo zjištěno, že v minulosti již došlo ze strany agresora k verbálním výhrůžkám a fyzickým útokům.
Policisté shledali v mužově jednání znaky domácího násilí a muže vykázali na deset dnů z místa bydliště. Ještě předtím jej však odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Agresor se svým jednáním dopustil přestupku proti občanskému soužití. V minulém týdnu (8. února 2010) byl případ předán na hradecký magistrát k projednání. Za přestupek může správní orgán uložit pokutu do tří tisíc korun.

Od ledna 2010 se jedná o první případ, kdy policisté na Královéhradecku využili institutu vykázání.

Související dokument: Policisté vykázali muže

Domácí násilí: http://www.policie.cz/clanek/pomoc-obetem-domaciho-nasili.aspx
                       http://www.domacinasili.cz/index.php

nprap. Anna Pešavová - 15. února 2010

vytisknout  e-mailem