Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie varuje před krádežemi

A to především starší spoluobčany. 

Okradený senior
Již po několikáté byl na ulici okraden důchodce. Včera v odpoledních hodinách oslovila v Kladně v ulici Obránců Míru devětaosmdesátiletého muže neznámá žena. Přisedla si k němu na lavičku a nabízela mu sexuální služby. Při tom mu jednou rukou sáhla do oblasti třísel a druhou rukou mu ze zadní kapsy u kalhot vytáhla peněženku s osobními doklady, kartou MHD a finanční hotovostí 2.000,- Kč. Když senior veškeré služby i další komunikaci odmítl, zlodějka odešla neznámo kam. Jaké bylo překvapení muže, když doma zjistil, že byl v parku okraden.
 
Varujeme opětovně především seniory, aby si dávali na své věci pozor a upozorňujeme na vynalézavost zlodějek!
 
Zloději využili nepozornosti důchodkyně
Další případ krádeže nahlásila šedesátiletá žena. Seniorka včera odpoledne omylem zanechala klíče v zámku vstupních dveří do bytu v ulici Dánská v Kladně. Když byla doma asi čtvrt hodiny, uslyšela z chodby zvuk vytahování klíčů ze zámku. Ihned otevřela a na chodbě uviděla dva neznámé muže tmavé pleti. Násilníci do ženy strčili a následně jí z bytu odcizili peněženku se šesti sty padesáti korunami a volně položenou finanční hotovost 4.000,- Kč. Nepohrdli ani mobilním telefonem, který důchodkyni také sebrali. Po krádeži utekli zloději nezjištěným směrem. Kročehlavští policisté skutek prošetřují jako trestný čin krádeže a porušování domovní svobody.
 
Žádáme případné svědky výše uvedeného incidentu, aby se přihlásili na kterékoliv policejní služebně, nebo svoje poznatky nahlásili na linku 158 a pomohli tak k dopadení těchto pachatelů.
 
Jízda bez řidičského oprávnění
Dva případy ve dvou dnech řeší kladenští policisté. Prvního hříšníka nachytali v úterý v pozdním odpoledni v Kladně v ulici J. Hory. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Nymburska usedl za volant Chevroletu Astro i přesto, že nevlastní řidičské oprávnění. Lustrací bylo zjištěno, že mu v roce 2011 byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Po skončení tohoto zákazu si však podezřelý nepožádal o navrácení řidičského průkazu a nepodstoupil ani povinnou zkoušku k jeho obnovení. Nyní je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
Stejné chyby se dopustil i osmadvacetiletý řidič vozidla Citroen Jumper. Tohoto kontrolovali dopravní policisté včera dopoledne v obci Hřebeč v ulici Opletalova. Lustrace opět ukázala, že muž z Kladenska není v současné době držitelem platného řidičského oprávnění. O to přišel už v roce 2008. Po uplynutí uloženého trestu si nepožádal o jeho vrácení. Tudíž i on vykonával činnosti, pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění, nebo pro kterou takové oprávnění pozbyl, čímž byl poškozen veřejný zájem. Oba případy se řeší ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mužům hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Michaela Nováková
13.6.2013

vytisknout  e-mailem