Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie v zahraničních mírových operacích

Od 9. listopadu do 19. prosince 2010 se v prostorách Muzea Policie České republiky uskuteční výstava „Policie v zahraničních mírových operacích“. Výstava nabídne fotografie z míst, kde působí čeští policisté. Návštěvníci budou moci shlédnout i jejich výstroj a výzbroj.  

Plakát výstavyPlakát výstavy
Příslušníci Policie České republiky působí v zahraničních mírových operacích již více než deset let. Od roku 1999, kdy byli poprvé vysláni do mise Organizace spojených národů v Kosovu, působili na třech světadílech v celkem deseti zemích (Afghánistán, Bosna a Hercegovina, Gruzie, Irák, Jordánsko, Kosovo, Libérie, Makedonie, Moldávie a Palestina). Za tuto dobu se do zahraničních mírových operací zapojilo už několik stovek českých policistů.

Příslušníci Policie ČR se do zahraničních mírových operací hlásí dobrovolně. Procházejí důkladným výběrem spočívajícím v jazykových testech, psychologickém a zdravotním vyšetření. Před vysláním do zahraniční mise absolvují náročný výcvik realizovaný ve spolupráci s Armádou České republiky.

Výstava poutavým způsobem seznámí návštěvníky s problematikou zahraničních mírových operací, do kterých jsou zapojeny i policejní složky. Fotografie představí pestrou paletu činností, které policisté v misích vykonávají. Od přímého policejního výkonu (např. zásahové jednotky, osobní ochrana, psovodi nebo pyrotechnici), až po činnost instruktorů či pozorovatelů.

 
Muzeum Policie České republiky
Praha 2, Ke Karlovu 1
Otevřeno úterý – neděle (10.00 - 17.00 hodin)
www.muzeumpolicie.cz
Odkazy do noveho okna

Expozice 01

Expozice 01 

Detailní náhled

Expozice 02

Expozice 02 

Detailní náhled

Expozice 03

Expozice 03 

Detailní náhled

Expozice 04

Expozice 04 

Detailní náhled

Expozice 05

Expozice 05 

Detailní náhled

Expozice 06

Expozice 06 

Detailní náhled

Expozice 07

Expozice 07 

Detailní náhled

Plakát výstavy

Plakát výstavy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem