Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie v akci

Velmi úspěšní byli ze čtvrtka dne 29. na pátek dne 30. října policisté z Pohotovostní motorizované jednotky. Ve velmi krátkém časovém úseku se jim totiž podařilo zadržet hned dva pachatele násilné a majetkové trestné činnosti.  

K prvnímu zákroku přistoupili policisté z Pohotovostní motorizované jednotky ve čtvrtek dne 29. října krátce po dvaadvacáté hodině. Projížděli právě ulicí Plzeňskou v Praze 5, kde si povšimli muže s kapucí na hlavě. Běžel směrem do ulice Pod Radnicí. Začali jej pronásledovat a po pár metrech jej dostihli. Zkontrolovali jeho totožnost a zjistili, že se jedná o dvaadvacetiletého muže z Moravy.
 
Během zákroku pak v éteru zaslechli vyhlášené pátrání po ozbrojeném pachateli loupežného přepadení, ke kterému mělo dojít v solárním studiu na Plzeňské ulici v Praze 5. Popis se naprosto shodoval, muž byl evidentně na útěku a navíc se pohyboval nedaleko od místa, kde k přepadení došlo. Z těchto důvodů jej policisté zadrželi a předvedli na služebnu. Ještě před tím se přesvědčili, zda není ozbrojen a přitom u něj nalezli větší finanční hotovost. 
 
Dotazem na majitelku studia policisté zjistili, že ji v provozovně přepadl neznámý muž ozbrojený nožem. Zeptal se jí, zda je zde sama a poté jí odcizil několikatisícovou peněžní hotovost. Zadržený muž se ke skutku doznal a hlídce označil také místo, kde odhodil nůž. Nyní je důvodně podezřelý z trestného činu loupeže. 
 
Další případ se odehrál krátce po půlnoci v ulici V Javorech v Praze 9. Zde si hlídka policistů z Pohotovostní motorizované jednotky povšimla dvou horských kol opřených o zeď jednoho z domů. Hned nad nimi bylo otevřené okno vedoucí do místnosti pro kola a kočárky. V trávě byly vidět čerstvé stopy po neznámém zloději. Otevřené okno objevili policisté také o kus dál, u vedlejšího domu. Provedeným šetřením v místě pak zjistili, že se z kolárny ztratilo dámské horské jízdní kolo. Při odjezdu z místa ještě propátrávali okolí a v ulici Běchorská spatřili muže, jak vede horské jízdní kolo. Jednadvacetiletý mladík z Prahy nedovedl vysvětlit odkud a kam vlastně jde, ani původ kola. Nedaleko místa navíc policisté objevili další z odcizených kol opřené o plot.
 
Ač dotyčný nejprve zapíral, nakonec se k činu doznal. Byl zadržen a předveden na místní oddělení jako podezřelý z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
kpt. Bc. Eva Miklíková  30.10.2009

vytisknout  e-mailem