Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie Ústeckého kraje se představuje

Vážení spoluobčané,

vítáme Vás na internetových stránkách Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Pojďme se společně podívat na jeho zajímavosti.

Lidické nám. 9, Ústí n. L.
Ústecký kraj leží na severozápadě Čech, sousedí s Libereckým krajem, Středočeským krajem, krajem Plzeňským a krajem Karlovarským. Nejdelší úsek společné hranice, o rozloze 5 335 km², má s německou spolkovou zemí Sasko.

Území Ústeckého kraje se dělí na sedm okresů – kolébka českém státnosti Ústecko, podle legendy právě ze Stadic povolala kněžna Libuše na český trůn Přemysla Oráče. Děčínsko, které je považováno za ráj pro turisty, termální lázně Teplice, chmelařské Lounsko, vinařské Litoměřice a hnědouhelné Mostecko a Chomutovsko. V kraji je 354 obcí, z toho 46 má statut města. K 31. 12. 2014 měl Ústecký kraj 823 972 obyvatel, průměrná hustota osídlení je 154 obyvatel na km².


Nejvýznamnějším kriminogenním faktorem je v Ústeckém kraji vysoká a dlouhodobá nezaměstnanost a nízká míra vzdělanosti (region s dlouhodobě  nejvyšší nezaměstnaností v republice). Mezi další významné kriminogenní faktory patří vysoký počet konzumentů návykových látek, přítomnost sociálně vyloučených lokalit (celkově se na území Ústeckého kraje nachází 89 lokalit nesoucích známky sociálního vyloučení), vysoká koncentrace obyvatel ve městech, zhoršující se ekonomická situace obyvatelstva, předluženost fyzických osob. 

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje bylo zřízeno ke dni 1. ledna 2010. V čele stojí ředitel a jeho náměstci pro službu kriminální policie a vyšetřování, vnější službu a ekonomiku. Dále se krajské ředitelství dělí na jednotlivé územní odbory služby kriminální policie a vyšetřování a vnější služby, které jsou dislokovány na jednotlivých okresech.

Na bezpečnost v kraji dohlíží zhruba 3400 policistů pořádkové a dopravní policie, služby kriminální policie a vyšetřování a ostatních složek policie.

Motto policie Ústeckého kraje:

„I my chceme žít v bezpečí“

O vše, co doposud policie Ústeckého kraje dokázala, se zasloužili její zaměstnanci. Klíčem k tomu je jejich profesionalita a morální kvality. Ústecká policie chce být moderním policejním sborem ve smyslu nejnovějších policejních trendů.

Každý člověk má své sny. K jejich uskutečnění je třeba splnit řadu podmínek. Jednou z nich je zajištění základní lidské potřeby - bezpečí. Pomáháme ji naplnit.

vytisknout  e-mailem