Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie se připravuje na rizikový fotbal

Rizikové utkání policisté očekávají mezi FC Hradec Králové a Slavia Praha 

Královéhradečtí policisté se již v tuto chvíli aktivně připravují na rizikové fotbalové utkání mezi FC Hradec Králové a Slavia Praha, které proběhne v neděli 20. listopadu 2011 od 15 hodin na Malšovickém stadionu.
Vzhledem k poznatkům, které mají k dispozici, vyhodnotili toto utkání jako jedno z nejrizikovějších za letošní fotbalovou sezonu. Podle těchto informací přijímají adekvátní opatření:

Kromě příjezdu fanoušků Slavie, kterých by podle našich informací měly dorazit stovky, očekáváme i příjezd polských fotbalových chuligánů. Disponujeme dále poznatky, že by se do našeho města měly chystat i znepřátelené kluby z řad českých fanoušků. U těchto radikálních příznivců lze očekávat projevy hrubého fotbalového chuligánství.
Naším cílem je zajistit veřejný pořádek po celou neděli a ochránit zdraví a majetek nejenom návštěvníků fotbalu, ale všech občanů Hradce Králové. Proto jsme připraveni jakékoliv projevy násilí okamžitě eliminovat. Nasazení policistů připravujeme v takovém rozsahu, abychom byli připraveni včas a adekvátně reagovat na hrozící eskalaci násilí. V případě potřeby budeme mít připraveny posily.
Do opatření budou zapojeni kromě pořádkových jednotek a antikonfliktního týmu také dopravní policisté, psovodi a kriminalisté budou skrytě monitorovat situaci.
Na hranicích s Polskou republikou se policisté cizinecké policie zaměří na kontroly vozidel a zavazadlových prostor s cílem zamezit dovozu zbraní.
Součástí opatření bude i náš dohled nad „Pochodem na podporu nového fotbalového stadionu“, jehož zahájení je hradeckými fanoušky ohlášeno na 13:30 v prostorách Velkého náměstí. Odtud by se hradečtí fandové měli vydat k ulici V Kopečku po třídě Československé armády k Magistrátu města Hradec Králové a ulicí Nezvalova by měli dojít na Všesportovní stadion v Malšovicích.
Na přípravě opatření aktivně spolupracujeme s vedením klubu FC Hradec Králové, Magistrátem města Hradec Králové a Městskou policií.
(ilustrační foto PČR)

mjr. Mgr. Ivana Ježková
15.11.2011, 9:15
 tel. 602651187

vytisknout  e-mailem